Összecsaptak a rendőrökkel a migránsok az isztambuli repülőtéren - videó

2020.03.25. 10:45

Tüntetésbe kezdtek algériai migránsok az egyik isztambuli reptéren, hétfőn, miután törölték azt a járatot, amivel vissza akartak jutni hazájukba. Erre válaszul megjelentek a török hatóságok emberei a helyszínen, akik erőteljesen léptek fel az algériaiakkal szemben. Az esetről több videó is készült – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Feszült helyzet alakult ki hétfőn az isztambuli Sabiha Gökçen nemzetközi repülőtéren, amelyet elözönlöttek az algériai migránsok.

A hírek szerint azért érkeztek Törökországba, hogy onnan tovább menjenek Görögország és az EU irányába. 

Most viszont már inkább vissza akarnak menni a hazájukba – a repülőjárataikat azonban törölték, így mintegy 2500-an ragadtak az isztambuli repülőtéren. Emiatt a hangulat is kiéleződött, az algériaiak ugyanis tüntetésbe kezdtek a reptéren a járatuk törlése ürügyén. 

Erre válaszul a török hatóságok is megjelentek, akik igyekeztek csírájában elfojtani a tüntetést,  számos tüntetőnek nekiestek, sérülést okozva nekik.

Az esetről számos videó került fel az internetre, amin az emberek elégedetlensége és a hatóságok durva fellépése is jól látszik.