Koronavírus-kiállításhoz gyűjt tárgyakat és fotókat egy bécsi múzeum

koronavírus
Bécs
üres utca
sétálóutca
bezárt üzletek
VIENNA, AUSTRIA - MARCH 19: A street is seen nearly empty following the coronavirus (Covid-19) pandemic in Vienna, Austria on March 19, 2020. Shopping malls, landmarks and many touristic places remain mostly empty now after the measures taken against the spreading of Covid-19. Askin Kiyagan / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány ideje alatti mindennapokat meghatározó tárgyakat és az ebben az időszakban készült fotókat gyűjt a Bécs Múzeum, hogy később ezekből kiállítást rendezhessenek.
Vágólapra másolva!

A gyűjtés két részből áll.

Először a múzeum fotókat vár a koronavírus-járvány napjaiban használt legfontosabb tárgyakról,

amelyből egy digitális naplót fognak készíteni.

A múzeum arról számolt be, hogy a felhívást követő első órákban már több mint 50 anyagot kaptak. A beküldőktől azt is kérik, pár mondatban írják le, hogy miért fontosak nekik a képeken látható tárgyak.

A következő szakaszban gyűjtenék össze a jövőbeli kiállítás anyagát, amely a tervek szerint 500 tárgyból állna. „Ez egy olyan kiállítás lenne, amely még évszázadok múlva is be tudná mutatni, hogy mi történt most” - mondta Matti Bunzl múzeumigazgató az osztrák közmédiának. Hozzátette, fontos lenne például a járvány után összegyűjteni azokat a lépcsőházi hirdetéseket, amelyekben az emberek felajánlják segítségüket a lakóknak, különben szerinte ezek örökre eltűnnének.

A koronavírus-járvány miatt kiürült belvárosi sétálóutca Bécsben Forrás: Anadolu Agency/2020 Anadolu Agency/Askin Kiyagan

Az igazgató arról is beszélt, hogy a járvány kitörésekor ők is megijedtek, de most már megpróbálnak visszatérni az eredeti feladatukhoz, a város történetének dokumentálásához.

Akár már néhány éven belül megnyithatják a kiállítást.