Meggyógyult egy 95 éves koronavírusos svájci nő

Vágólapra másolva!
Felépült és már otthonából tartja interneten a kapcsolatot 10 unokájával és 11 dédunokájával egy 95 éves svájci nő, akit egy hétig ápoltak a Covid-19-betegséggel intenzív osztályon.
Vágólapra másolva!

Gertrude Fatton a Reuters brit hírügynökségnek elmondta, hogy elkülönítőben kezelték és volt egy pont, amikor elutasította, hogy intubálják légzésének megkönnyítésére.

- idézte fel.

Egy hétig antibiotikumokkal és a klorokin maláriaellenes szerrel kezelték. Most boldog, hogy otthon lehet a franciaajkú Neuchatel kantonban lévő otthonában macskájával és családjával.

„Remélem, visszatér az erőm, hogy egy kicsit tovább élhessek. Vannak unokáim, dédunokáim, szeretném látni és hallani őket. Az interneten társalgunk az iPad-emen" - mondta.

- mondta. Fatton, aki járókerettel jár, elmondta, hogy egész életében egészséges volt, bár kapott vérnyomáscsökkentőt és néha köhögés elleni szirupot bronchitisére.

- mondta lánya, Jacqueline. Másnap az orvosok azt mondták, hogy minden lehetséges gyógyszert megpróbálnak. Harmadik napra az oxigénszint is emelkedett és a gyógyszerek igen jól megtették a hatásukat.

Svájcban péntekig 197 ember halt meg a koronavírus-járványban, a fertőzöttek száma elérte a 12.161-et.

Csütörtökön a járvány európai gócpontjában,

Olaszországban ünnepelték egy 101 éves férfi figyelemre méltó felépülését a Covid-19 betegségből.

Kilétét nem hozták nyilvánosságra, csak azt, hogy Riminiben él, és szerdán térhetett haza otthonába.

„A férfi a spanyolnátha-járvány közepette született, amikor 1918-20-ban mintegy 50 millió ember halt meg, felépülése reményt ad mindannyiunknak a jövőre" - írta közleményében Gloria Lisi, Rimini polgármestere.

Az Covid-19 betegség különösen az időseket sújtja, Olaszországban a 90 év fölötti fertőzöttek halálozási aránya 22,9 százalék az olasz nemzeti egészségügyi intézet szerint.