A szabadban kebabozó fiatalokat küldtek haza a rendőrök egy Manchesterhez közeli nemzeti parkból, Ausztriában pedig szülinapi bulit rendezett egy 40 éves férfi a tiltás ellenére. Mindkét országban súlyos a helyzet, mégsem tartották be a kijárási tilalmat, írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Napoztak, kebabot ettek és vízipipáztak fiatalok egy Manchesterhez közeli nemzeti parkban a kijárási tilalom ellenére. A nyolc fiatal jól felkészült a piknikre, rengeteg ételt és italt vittek magukkal. A rendőrök hazaküldték őket.

A környék rendkívül népszerű a kirándulók körében. A héten többször is járőröztek arra a rendőrök, és azt találták, hogy rengeteg autó van a parkolókban. Drónnal vizsgálták át a hegyet, és kutyasétáltató, fotózkodó, naplementét csodáló embereket találtak.

Ausztriában már több mint 7700-an fertőződtek meg, ott is csak nagyon indokolt esetben hagyhatják el a lakásukat az emberek. Ennek ellenére egy stájerországi faluban születésnapi bulit rendezett egy 40 éves férfi péntek este. Rokonokat, barátokat és ismerősöket is meghívott ünnepelni, amelynek végül a rendőrök vetettek véget. Amikor megérkeztek, az ünneplők sértegetni kezdték őket, végül azonban tudomásul vették, hogy a bulinak vége. A járőröknek azt mondták, azért mentek el a buliba, mert szerintük nem fertőződtek meg a koronavírussal.