Panama átengedte a csatornán a turistahajót, amelyen négy ember meghalt

2020.03.29. 07:33

A panamai egészségügyi hatóságok szombaton engedélyezték, hogy a Zaandam nevű turistahajó - melynek fedélzetén utasok betegedtek és haltak meg vélhetően a Covid-19 fertőzés következtében - áthaladhasson a Panama-csatornán.

"Engedélyt kap az óceánjáró, hogy folytassa útját Európa felé, de egyetlen utasa és személyzetének egyetlen tagja sem szállhat panamai földre" - olvasható az erről kiadott hivatalos közleményben.

A hajótól - 1243 utassal és a legénység 586 tagjával a fedélzetén - pénteken tagadták meg az áthaladást a csatornán a panamai hatóságok egészségügyi biztonsági indokokra hivatkozva.

A Holland America Line társaság tulajdonában lévő hajón négy ember elhunyt, 53 utasnál és a személyzet 85 tagjánál influenzaszerű tünetek léptek fel, legalább két ember szervezetében pedig kimutatták az új típusú koronavírustForrás: AFP/Ivan Pisarenko

A Holland America Line társaság tulajdonában lévő hajón négy ember meghalt, 53 utasnál és a személyzet 85 tagjánál influenzaszerű tünetek léptek fel, legalább két ember szervezetében pedig kimutatták az új típusú koronavírust. A Zaandam útvonalán egyetlen ország kikötője sem fogad turistahajókat. A panamaiak most úgy döntöttek, hogy ez esetben kivételt tesznek.