A spanyol divattervező folytatja a munkát a karantén alatt is

esküvői ruha, spanyolország
Vágólapra másolva!
Március 16. óta zárva van a vállalkozása, két alkalmazottja is koronavírusos lett, a spanyol ruhatervező, Inma Garcia azonban folytatja a munkát, ugyanis el akarja készíteni a menyasszonyi ruhát azok számára, akik nem halasztják el az esküvőjüket.
Vágólapra másolva!

Inma Garcia szájmaszkban és latex kesztyűben dolgozik barcelonai műhelyében, most éppen egy mexikói ügyfele számára. Alkalmazottjai karanténban vannak, gyára két hete zárva.

Spanyolország a világon a második legnagyobb esküvői ruha exportőr Kína után. Az ipar nagy része Barcelonában koncentrálódik.

- mondta Garcia, akinek vállalkozását több fronton is sújtja a világjárvány: eskövőket elhalasztják, a vásárokat törlik, ahol az eladásai nagy részét bonyolítaná és ellátási láncok is megálltak, köztük az olasz szövetrendelésük.

- nyilatkozta a nő. Nem érkeznek új megrendelések - tette hozzá.

Spanyolországban a kisvállalkozások szívják fel a munkaerő majdnem háromnegyedét. A kormány már meghirdetett egy többmilliárd eurós intézkedéscsomagot, de a kisvállalkozások egy soha nem látott mélyrepüléssel küszködnek - olvasható a Reuters oldalán.