Az orvosoknak nem, de a migránsoknak jutott koronavírusteszt az Egyesült Királyságban

2020.03.30. 13:31

Azonnal elvégezték a brit hatóságok a koronavírustesztet azon a nyolcvan illegális migránson, akik a franciaországi Calais-ból csónakokkal próbáltak eljutni az Egyesült Királyság, miközben ott súlyos hiány van a tesztekből - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség a KentOnline hírportál információira hivatkozva. 

A brit határőrség tartóztatta fel azt a nyolcvan illegális bevándorlót, akik összesen öt csónakkal indultak el a franciaországi Calais-ból az Egyesült Királyságba a múlt hét elején.

A migránsokat Dover-be vitték, ahol koronavírustesztet végeztek rajtuk, mielőtt a Bevándorlási Hivatal munkatársaihoz kerültek.

Natalie Elphicke, a térség konzervatív parlamenti képviselője emiatt felháborodásának adott hangot.

Egyrészt, szerinte mindent meg kellene tenni azért, hogy megakadályozzák ezeket a tiltott határátlépéseket.

Másrészt, azoknak, akik illegálisan jutnak be az országba, 14 napra karanténba kellene kerülniük. Ha pedig igazak a hírek, hogy a migránsokat előbb tesztelték koronavírusra, akkor az nagyon nincs rendjén - fűzte hozzá.

A konzervatív politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy komoly hiány van az Egyesült Királyságban tesztekből, ezért az orvosoknak, a nővéreknek, az egészségügyi dolgozóknak kellene elsőbbséget élvezniük, nem pedig az illegális migránsoknak. Az illegális átkelések pedig véleménye szerint az áruforgalmat is veszélyeztetik, amelynek jelentős szerepe van az ország ellátásában.