Berlusconi: Veszélyben az Európai Unió jövője

2020.03.30. 15:48

Háborúban vagyunk, és ilyenkor azok köré gyűlünk, akik felelősek a döntéshozatalért - mondta Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök. Emlékeztetett rá, ilyen időkben kiváltképp szükség van az egységre - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Az elmúlt évtizedek legsikeresebb olasz politikusa éppen ellentétesen viselkedik a koronavírus idején, mint a Gyurcsány vezette magyar ellenzék. Azt mondta, hogy ilyen helyzetben a nemzetnek egységre van szüksége.

Silvio Berlusconi, volt olasz miniszterelnök a La Repubblicának adott interjújában beszélt arról, hogy

önként mondott le a Conte-kormány kritizálásáról a veszélyhelyzet árnyékában.  

Elmondta, hogy a nemzetnek egységre van szüksége, ezért minden kritikáját megtartja a járvány lecsengéséig. Szerinte ennek a beszélgetésnek nincs most itt az ideje, mivel "számos család siratja halottjait", valamint "az orvosok és nővérek kockáztatják az életüket".

Silvio BerlusconiForrás: AFP/Tiziana Fabi

Berlusconi kijelentette, háborúban vagyunk, és háborúban olyanok köré gyűlünk, akiknek felelőssége van a döntéshozatalban. Hozzátette, hogy az Európai Unió jövője is veszélyben van. Mivel magam is sok évig kormányoztam az országot, nem hiányoznak a drámai helyzet nehézségei - jegyezte meg a legtovább kormányon lévő volt olasz miniszterelnök. De az ellenzéktől is azt várná, hogy ezekben az időkben működjenek együtt a megoldást keresve. Ez nemcsak azt jelenti, hogy tájékozódjanak a döntésekről, hanem aktívan támogassák a kormányt, és közösen hozzanak döntéseket.

Ahogy vasárnap az Origo megírta, az olasz emberek érzik, hogy Brüsszel magukra hagyta őket. Dühükben és elkeseredésükben mozgalmat indítottak a Facebookon, hogy az olasz himnusz dallamára égessék el az Európai Unió zászlaját.