A brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) önkénteseket kért Nagy-Britannia két legnagyobb légitársaságának légiutas-kísérői közül, hogy segítsék egy hamarosan elkészülő, négyezer férőhelyes, London közelében kialakított kórház munkáját a koronavírussal fertőzött betegek ellátásában.

A felkéréssel a Virgin Atlantic és az EasyJet személyzetét keresték fel, mivel a két légitársaság az összes, vagy szinte az összes járatát törölte a világjárvány miatt. A

légiutas-kísérők elsősegély-nyújtási, és újjáélesztési tréningen is részt vettek kiképzésük alatt.
A londoni ExCel konferencia- és kiállítóközpont területén

alig néhány nap alatt kialakított Nightingale Hospital nevet kapott intézmény várhatóan szerdán fogja fogadni az első betegeket.

Katalin cambridge-i hercegnő, Vilmos cambridge-i hercegnek, a brit trónörökös elsőszülött fiának a felesége látogatást tesz a londoni mentőszolgálat 111-es segélyhívószámának kontrollszobájában a dél-londoni Croydonban 2020. március 19-énForrás: MTI/AP/Kensington-Palota

A The London Evening Standard című napilap az NHS-re hivatkozva közölte, hogy a légiutas-kísérők fizetésüket továbbra is a légitársaságtól kapják.
Ilyen rendkívül kihívásokkal teli körülmények között az NHS rendkívüli lépéseket tesz a koronavírus elleni küzdelem érdekében - mondta Simon Stevens, a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat vezérigazgatója.