Antonio Tajani volt európai parlamenti elnököt, a jobboldali Hajrá Olaszország! párt politikusát is megkérdezték a magyar koronavírus-törvényről. Azt mondta, hogy a magyar parlament szuverén, és ő személy szerint az egységes európai fellépést hiányolja – írja a Magyar Nemzet az Adnkronos olasz hírügynökség információira hivatkozva.

A nemzeti parlamentek, így a magyar is, szuverének – fogalmazott Antonio Tajani, az Európai Néppárt egyik alelnöke, aki tavaly decemberig az Európai Parlamentnek volt az elnöke.

Orbán Viktor és Antonio Tajani egy korábbi fotónForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Az olasz jobboldali politikus egyúttal magyar belpolitikai ügynek nevezte a koronavírus-törvény körüli vitát. Mint mondta, a veszélyhelyzet megoldásához elsősorban egységre és tenni akaró vezetőkre van szükség. Tajani egyúttal kritikát fogalmazott meg amiatt, hogy nincsen egységes uniós iránymutatás, így a felelősség java most a tagállamokra zuhan.

Romboló ez a stratégia – fűzte hozzá a politikus, közvetlenül utalva Brüsszel tétlenségére az új típusú koronavírus okozta világjárvány közepette.