Nem kötelező, de alapvető fontosságú az amerikai fegyverboltok nyitva tartása

COVID 19,COVID19,Covid-19,Gun Shop New Jersey,gun store NEW JERSEY, USA - MARCH 17: A gun shop at the town of Glassboro was packed as buyers getting ammo and fire arms in New Jersey, United States on March 17, 2020 ahead coronavirus closures. Tayfun Cosku
A normál forgalom többszörösét regisztrálják a boltok
Vágólapra másolva!
Az amerikai kormány alapvető fontosságúnak ítélte a fegyverboltok nyitva tartását, az élelmiszerboltokéhoz, gyógyszertárakéhoz és kórházakéhoz hasonlóan szükségesnek.
Vágólapra másolva!

A kormányzat ugyanakkor nem tette kötelezővé a nyitva tartást, a hét végén csupán ajánlást adott ki, az egyes államok, városok, kisebb települések maguk dönthetnek a fegyverboltokról.

A kormány megnyilatkozását az amerikai fegyverszektor többhetes erőteljes lobbitevékenysége előzte meg, mivel nem mindenki tartotta létfontosságúnak a boltok nyitva tartását.

A normál forgalom többszörösét regisztrálják a boltok Forrás: 2020 Anadolu Agency/Tayfun Coskun

A boltoknak nagy a forgalmuk, az utóbbi hetekben kétszer-háromszor akkora, mint egy évvel ezelőtt, mivel sokan attól tartanak, hogy a koronavírus-járvány miatt felborulhat a rend, és veszély fenyegetheti személyes biztonságukat.

Akadnak viszont, akik azt hangsúlyozzák, hogy most nem az alkotmány adta fegyverjog a fontos, hanem a járvány elleni védekezés, márpedig a zsúfolt boltok a vírus terjedésének kedveznek.