A vírustól való rettegés már terjed a muszlimok körében is, ezért ők Allah segítségét kérik. Csakhogy ahol még nem zárták be a mecseteket, ott éppen a tömegek megjelenése okozhatja a vírus biztos és gyors elterjedését is. Ráadásul egyre szélsőségesebb kijelentésekkel élnek muszlim vallási vezetők. Van, aki szerint a homoszexualitás okozta a koronavírus-járványt – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A muszlim országok politikai vezetői komolyan veszik a koronavírus elleni védekezést. Malajzia, Egyiptom, Törökország és Szaúd-Arábia a napokban tovább szigorította a védekezés feltételeit. Salman bin Abdulaziz szaúdi király parancsára már az elmúlt héten kijárási tilalmat rendeltek el a fővárosban (Rijád), valamint Medinában és Mekkában.

Sőt, a király bezáratta a mekkai Nagymecsetet is (benne a Kába-kővel), amelyre a történelem során még nem volt példa.

A Kába-kő a mekkai Nagymecset belső udvarán.Forrás: V4NA

Jordániában és Kuvaitban aki megszegi az éjjeli kijárási tilalmat, 2400 eurós büntetésre, és még börtönre is számíthat.

A Worldometer szerint ma Pakisztánban 1865 fertőzött és 25 halott, Szaúd-Arábiában 1453 fertőzött és 8 halott van.

A politikusok azonban mindenütt attól tartanak, hogy a muszlim lakosság rendíthetetlen hite Allahban rendkívüli módon megnehezíti majd a védekezést.Nem hiszünk a koronavírusban, csak Allahban - kiáltozzák azok a hívők, akik naponta tömegesen imádkoznak Pakisztánban.

Sok más muszlim országgal ellentétben a pakisztáni imámok és kormánytisztviselők megtagadták a milliók által látogatott mecsetek bezárását, ahol az ölelkezés és a kézfogás hozzátartozik a mindennapi rítushoz.

Az ország vezető vallástudósai ezért azt tanácsolták, hogy az öregek és a betegek kerüljék el az imákat, és arra utasították az imámokat, hogy vegyék rövidre a prédikációikat.

Indiában, ahol a lakosság 13,4 százaléka iszlám vallású, most állítják bíróság elé Mujeeb Mohammad szoftvermérnököt, aki Bengaluruban arra szólította fel az embereket a Facebook-oldalán, hogy kulcsolják össze egymás kezét, menjenek ki a szabadba és tüsszentsenek egymásra, így terjesszék a koronavírust. Mohammadot a rendőrség őrizetbe vette, nyilvánosan okozott riadalom, illetve félelemkeltés, valamint mások felbujtása miatt fogják bíróság elé állítani.

Afrikában, a ghánai muszlim misszió (The Muslim Mission of Ghana) szerint a transzneműek és a leszbikusok okozták a járványt. Megoldásként a Sariát ajánlották a nem muszlimok figyelmébe is... Az országban az emberek kétnapos böjtöt vállaltak szerdán és csütörtökön Ghána elnökének és a főimámnak a felhívására és részvételével azért, hogy Allah avatkozzon be, és szüntesse meg a koronavírust.

Egyébként éppen Ghána főimámja volt az, aki az elmúlt héten a koronavírussal kapcsolatban az LMBT közösség tagjait „démoni eredetűeknek" hívta.