A Clarence House - a walesi herceg londoni rezidenciája - Twitteren osztott meg egy videót, amelyen Károly herceg először szólal meg, miután március 25-én megállapították, hogy elkapta a koronavírust. Bár azóta felépült a betegségből és kikerült a karanténból, továbbra is betartja a szigorú előírásokat.

Károly herceg tisztelettel adózik az egészségügyi dolgozók előtt és önkéntesek előtt és arra ösztökéli az embereket, hogy éljenek reményteljesen és magukba vetett hittel.

A walesi herceg, aki hét napot töltött karanténban, négyperces videójában furcsának, frusztrálónak és sokszor aggasztónak írja le a jelenlegi világjárvány okozta helyzet, amikor a család és a barátok jelenléte nem lehetséges és a normál élet menete hirtelen szertefoszlik.

A 71 éves trónörökös azt is elmondta, hogy bár túl van betegségen, mely szerencsére viszonylag enyhe tünetekkel folyt le, most a betegség másik oldalán van, de továbbra is a szociális távolságtartás és általános elszigetelődés állapotában.

Ezekben a példanélküli és nyugtalan időkben feleségével együtt különösen gondolnak azokra, akik elveszítették szeretteiket, vagy akiknek el kell viselniük a betegséget, az elszigeteltséget vagy a magányt.

Továbbá méltatta azokat az embereket, akik szüntelenül gondoskodnak a leginkább veszélyeztetteken. Gondolatban azokkal a nagyszerű emberekkel vannak, akik rendkívüli képességeikkel, teljes önfeláldozással végzik szolgálatukat.Senki sem tudja, hogy mikor lesz vége, de el fog jönni - biztatott Károly herceg a járvány végére utalva.