Elfogták a szerdai kárpátaljai lövöldözés tetteseit

2020.04.02. 16:19

A kárpátaljai rendőrök azonosították és elfogták azokat a személyeket, akik kedd reggel rablást követtek el, és gyilkossági kísérletet hajtottak végre a beregszászi járási Makkosjánosiban. A bűnelkövetők ellen hivatalosan is vádat emeltek - olvasható a Kárpátinfo.net hírportálon.

Ahogy arról korábban az Origón is beszámoltunk, március 31-én a beregszászi rendőrséghez Makkosjánosiban történt lövöldözésről érkezett bejelentés.

A helyszínre kiérkezett rendőrök megállapították, hogy az orvosi maszkot viselő ismeretlen személyek, hangtompítóval felszerelt fegyverrel, és összecsukható késekkel egy fekete BMW típusú autóval érkeztek a helyszínre, ahol megtámadtak egy helyi lakost.

A makkosjánosi férfi, aki pénzváltót üzemeltet, az autójával épp a saját udvarát akarta elhagyni, amikor a bűnözők fegyverrel fenyegették meg.

Néhány lövést is leadtak az áldozat kocsijára, majd több mint 800 ezer hrivnya (9 680 000 forint) összegű készpénzt raboltak el tőle.
A tettesek ezután elhajtottak a tetthelyről.

Az elkövetők hangtompítós pisztolyt használtak.Forrás: Ukrán Nemzeti Rendőrség

Az áldozatot lőtt sebbel a beregszászi kórházba szállították, ahol azonnal meg is műtötték. Jelenleg az állapota stabil, már nincs életveszélyben.A bűnözők úgy próbálták meg eltussolni a bűncselekményt, hogy Gut közelében felgyújtották a járművűket.

Az operatív nyomozócsoport munkatársainak sikerült azonosítaniuk, és elfogni a tetteseket. Egy munkácsi illetőségű, és egy ilosvai járási lakosról van szó - olvasható a Kárpátaljai Megyei Rendőrkapitányság sajtóosztálya által kiadott közleményben, amiből kiderül az is, hogy szándékos gyilkossági kísérlet, valamint nagy mértékben elkövetett, testi sérülésekkel járó rablás bűncselekménye miatt büntetőeljárást indítottak az elkövetők ellen.

KAPCSOLÓDÓ CIKK