Terrorizmussal vádolják az amerikai férfit, aki szándékosan ráköhögött másokra

2020.04.02. 06:30

A 33 éves férfi Missouri keleti részén fekvő Cuba nevű városkában bement a helyi boltba, a hűtőpultra ráírta, hogy Covid-19, majd ráköhögött a vásárlókra. Az eladó azonnal rendőrt hívott, a férfi ellen terrorizmus gyanújával vádat emeltek.

Az eset még kedden este történt. A rendőrség védőruhában érkezett, a 33 éves férfit, John Swallert őrizetbe vette, aki 25 ezer dollár óvadék ellenében védekezhet szabadlábon. Szerdán emeltek ellene vádat terrorcselekmény gyanújával.

Doug Shelton, Cuba rendőrfőnöke azt mondta a St. Louis Post-Dispatch című helyi lapnak, hogy még nem tudja, Swaller fertőzött-e az új típusú koronavírussal. A boltot lezárták és azonnal fertőtlenítették.

Nem ez az első eset az Egyesült Államokban, hogy valakit bíróság elé állítanak a járvánnyal összefüggésben. Pennsylvaniában azért tartóztattak el egy nőt, mert 35 ezer dollár értékű árucikkre köhögött rá egy élelmiszerboltban. A virginiai Purcellville-ben a rendőrség ugyanezen okból vette őrizetbe tizenévesek egy csoportját.