Egy vonattal akart nekihajtani az amerikai haditengerészet egyik kórházhajójának egy férfi Los Angelesben. A mozdony átszakított több kerítést, de végül a hajótól több mint 200 méterre megállt.

Egy vonattal akart nekihajtani egy 44 éves mozdonyvezető az amerkai haditengerészet USNS Mercy nevű kórházhajójának, amit a koronavírus-járvány miatt rendeltek Los Angeles kikötőjébe - írja a Navy Times.

A lap emlékeztetett, hogy a hajó mintegy ezer kórházi ágyat bíztosít a nem koronavírusos betegnek, így csökkentve a járvány miatt a város egyészségügyi rendszerére nehezedő nyomást. 

Több kerítést átszakított

Eduardo Moreno azonban nem hitt ebben a magyarázatban, ezért szándékosan futott túl a pályán, hogy nekiütközzön a hajónak.

Az emberek nem tudják mi folyik, majd most megtudják – mondta a nyomozóknak a férfi, aki azt is hozzátette, hogy csak egyszer van ilyen lehetőségünk, most az egész világ figyel. Moreno azt is elmondta, hogy egyedül cselekedett és nem tervezte meg a támadást.

A férfi nem a kikötő alkalmazottja, hanem egy olyan vasúttársaságnak dolgozik, amelyik a kikötőből szállít árukat. Moreno a mozdonnyal áttört a pálya végén lévő betonakadályon, átszakított több kerítést, de végül a hajótól kb. 200 méterre megállt. Az eset során senki nem sérült meg.