Coronának és Covidnak nevezte el ikreit egy indiai házaspár. Szerintük a nevek a járvány miatti nehézségek feletti győzelmet szimbolizálják, de nem zárták ki, hogy később átnevezik a kisfiút és a kislányt.

Coronának és Covidnak nevezte el ikreit egy inidai pár - írja a Hindustan Times. Preeti Verma, a gyerekek anyja azt mondta a lapnak, hogy bár sok emberben ezek a szavak félelmet keltenek, számukra a koronavírus-járvány miatti nehézségek felletti győzelmet szimbolizálják a nevek.

A rendőrök továbbengedték őket

A nőnél március 26-án éjszak indult be a szülés, a férjének sikerült egy mentőautót szereznie. 

– Mivel az utakon nem közlekedhetnek járművek a rendőrök többször is megállítottak minket a kórházba menet, de amikor látták az állapotomat tovább engedtek  – mondta a lapnak Preeti Verma. A pár végül 45 perc alatt ért el a kórházba, az ikrek pedig március 27-én hajnalban jöttek a világra. 

Később megváltoztathatják a neveket

Az anya szerint a vírus valóban halálos lehet, de a járvány mégis arra kényszerítette az embereket, hogy jobban odafigyeljenek a higiéniára, és más jó szokásokat is felvettek.

A pár ezért gondolkozott el a nem hétköznapi neveken, és mikor a kórház dolgozói is elkezdték Coronának és Covidnak becézni a gyerekeket, akkor döntöttek. A kisfiú így a Covid, a kislány pedig a Corona nevet kapta.

Preeti Verma azonban azt is hozzátette, lehet hogy később megváltoztatják a gyerekek nevét.