Gázrobbanás miatt beomlott szombaton egy többemeletes lakóház Oroszországban, a Moszkvától 95 kilométerre keletre található Orehovo-Zujevo településen, hárman életüket vesztették és hatan megsérültek - közölte az orosz polgári védelmi hatóság.

A baleset helyszínére kiérkezett mentőegységek többeket kiszabadítottak a romok alól. Mintegy 200 lakót sértetlenül menekítettek ki a házból. Az épületről készült felvételeken látni lehet, hogy több emelet is összeomlott. A környező házak épségben maradtak.

Mivel a koronavírus-járvány miatt szigorú kijárási korlátozásokat léptettek életbe Oroszországban is, a hatóságok eleinte attól tartottak, hogy jóval nagyobb lesz a halálos áldozatok száma a gázrobbanás következtében.

A tűzoltók sokkal több áldozatra számítottakForrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Oroszországban viszonylag gyakoriak a hasonló balesetek, mivel az infrastruktúra nagy része még a szovjet időkből származik, és a biztonsági intézkedéseket elhanyagolják. A múlt héten több ember meghalt az uráli Magnyitogorszk városának egyik lakóházában bekövetkezett gázrobbanásban. A szerencsétlenség oka az volt, hogy felújítási munkálatok közben szivárgott a gáz.