Előkerült Sargentini is: megint Magyarországot szidja, Hadházyval együtt

Judith Sargentini, tüntetés
Vágólapra másolva!
Miután Nigerben önkénteskedett, előkerült Judith Sargentini, ex-európai parlamenti képviselő, és ismét Magyarországot szidja. Egy a napokban közzétett, holland riportban a koronavírus-törvényt támadta: az ötperces anyagban egy perc jutott neki. A felvételen egy másik bukott politikus is kifejtette "gondolatait": Hadházy Ákos.
Vágólapra másolva!

"A nemzetközi liberális mainstream ismételten össztűz alá veszi Magyarországot" - vezette fel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, mi vár Magyarországra, miután a parlament elfogadta a koronavírus elleni hatékony védekezést elősegítő ún. koronavírus-törvényt.

Jóslata beteljesedett: még a jogszabály elfogadásának napján Soros György alapítványa, a Nyílt Társadalom Alapítványok közleménnyel jelentkezett, amelyben - szokás szerint - elfogadhatatlannak tartották és kifogásolták a magyar kormány járványellenes lépéseit. Nem sokkal ezután brüsszeli képviselők jelentették be, hogy tiltakozásuk jeléül petíciót indítanak: az aláírók között volt Guy Verhofstadt, az ALDE korábbi frakcióvezetője, belga balliberális politikus, Soros bizalmasa.

Nem kellett túl sokat várni arra, hogy újabb ismerős szereplő bukkanjon fel a válsághelyzet csúcspontján, hogy Magyarországot támadja. Judith Sargentini, korábbi, zöldpárti EP-képviselő közösségi oldalán osztotta meg, hogy az EenVandaag-nak nyilatkozott a magyar koronavírus-törvényről.

Az ötperces riportban több mint egy perc jutott a holland politikusnak, aki élve a lehetőséggel, szinte levegővétel nélkül szidta Magyarországot.

Az adás másik főszereplője Hadházy Ákos, az LMP-ből kilépett, független képviselő volt, aki borzalmas németséggel - holland feliratozás mellett - tájékoztatta a holland nézőket arról, mit kell gondolniuk Magyarországról. Pontosabban nem tudunk enyhébb igét használni: hazudozott Magyarországról.

Mint ismert, Sargentini szimbolikus alakja volt az előző uniós ciklusnak. Tevékenysége egyetlen feladatra koncentrálódott: egy olyan jelentés elkészítésére, amellyel Brüsszel meg tudja büntetni Magyarországot bevándorláspolitikája miatt. Miután a holland politikus ennek eleget tett (az EP elfogadta a magyarországi jogállamiság helyzetéről szóló jelentését), maga jelentette be, hogy visszavonul a brüsszeli politikából. Azóta Nigerben önkénteskedett az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának kötelékében.