Az Europol (Európai Rendőrségi Hivatal) segítségével, a szingapúri hatóságok letartóztatták azt a férfit, aki gyógyszeripari cégektől csalt ki pénzt maszkokra és kézfertőtlenítőkre, gyors kiszállítási időt ígérve. A rendelések sosem érkeztek meg.

A 39 éves férfi egy létező cég üzleti e-mail címét használta fel a koronavírus-járványban használt maszkok és kézfertőtlenítők reklámozására. Azt ígérte gyorsan szállít a különböző gyógyszeripari cégeknek. A becsapott vállalkozások, a rendelés után egy szingapúri bankszámlára utalták a pénzt, de a megrendelt termékek már nem érkeztek meg hozzájuk.

Forrás: Origo

A csalásra az egyik uniós tagállam hívta fel az Europol figyelmét, A nyomozók azonnal felvették a kapcsolatot a szingapúri hatóságokkal. Nem sokkal később a férfit letartóztatták Szingapúrban. Az Europol felhívta a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult válsághelyzetet a bűnözők gyorsan kihasználják, és új módszerekkel próbálják kiaknázni a járvány miatti általános társadalmi félelmeket.