Horvátországban és Szlovéniában is emelkedett a napi regisztrált fertőzöttek száma

koronavírus horvátország
Ivona horvát művész kettétört, piros szívet formázó alkotása egy lakóépület megrepedt falán Zágrábban 2020. március 25-én, három nappal a Richter-skála szerinti 5,6-os erősségű földrengés után. A természeti katasztrófa során több épület megrongálódott, sok helyen elment az áram, az emberek az utcákra menekültek. Legtöbben csak könnyebb sérüléseket szenvedtek.
Vágólapra másolva!
Horvátországban és Szlovéniában is emelkedett a napi regisztrált koronavírusos fertőzöttek száma. Szlovéniában egy nap alatt tízen haltak bele a Covid-19 szövődményeibe.
Vágólapra másolva!

Szlovéniában a szerdai hivatalos közlés szerint egy nap alatt 36-tal, 1091-re emelkedett a koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma.

Eddig 40-en haltak meg a járvány következtében.

A keddi 11 órai közlés óta tíz új halálesetet regisztráltak az országban. Szlovénia nem közöl a meghaltak nemére, egészségügyi állapotára, és korára vonatkozó hivatalos adatokat. Eddig összesen 30 669 koronavírustesztnek lett negatív az eredménye az országban.

A diagnosztizált betegek közül 35-öt ápolnak intenzív osztályon.

Egy egészségügyi dolgozó testhőmérsékletet mér a szlovéniai Kranjban található Közösségi Egészségügyi Központ egyik bejáratánál 2020. március 23-án. Forrás: AFP/Jure Makovec

Horvátországban az eddigi utolsó közlések szerint

egy nap alatt 61-el, 1343-ra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, és eddig 19 halálos áldozata van a járványnak.

A válságstáb sajtótájékoztatóján az is elhangzott, hogy a kedden bejelentett 46 éves halálos áldozat mégsem volt korábban egészséges. A középkorú férfi mozgáskorlátozott volt, és más alapbetegségekkel is rendelkezett.

Horvát rendőr ellenőrzi egy járművezető okmányait Zágrábban 2020. március 24-én. Forrás: MTI/EPA/Antonio Bat

Az első fertőzés megjelenése óta 179 beteget nyilvánítottak gyógyultnak, és eddig összesen 13 125 koronavírustesztnek lett negatív az eredménye az országban.

Horvátországban már korábban beszüntettek minden nem létfontosságú tevékenységet.