Horvátországban és Szlovéniában is emelkedett a napi regisztrált fertőzöttek száma

2020.04.08. 16:40

Horvátországban és Szlovéniában is emelkedett a napi regisztrált koronavírusos fertőzöttek száma. Szlovéniában egy nap alatt tízen haltak bele a Covid-19 szövődményeibe.

Szlovéniában a szerdai hivatalos közlés szerint egy nap alatt 36-tal, 1091-re emelkedett a koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma.

Eddig 40-en haltak meg a járvány következtében.

A keddi 11 órai közlés óta tíz új halálesetet regisztráltak az országban. Szlovénia nem közöl a meghaltak nemére, egészségügyi állapotára, és korára vonatkozó hivatalos adatokat. Eddig összesen 30 669 koronavírustesztnek lett negatív az eredménye az országban. A diagnosztizált betegek közül 35-öt ápolnak intenzív osztályon.

Egy egészségügyi dolgozó testhőmérsékletet mér a szlovéniai Kranjban található Közösségi Egészségügyi Központ egyik bejáratánál 2020. március 23-án.Forrás: AFP/Jure Makovec

Horvátországban az eddigi utolsó közlések szerint egy nap alatt 61-el, 1343-ra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, és eddig 19 halálos áldozata van a járványnak. A válságstáb sajtótájékoztatóján az is elhangzott, hogy a kedden bejelentett 46 éves halálos áldozat mégsem volt korábban egészséges. A középkorú férfi mozgáskorlátozott volt, és más alapbetegségekkel is rendelkezett.

Horvát rendőr ellenőrzi egy járművezető okmányait Zágrábban 2020. március 24-én.Forrás: MTI/EPA/Antonio Bat

Az első fertőzés megjelenése óta 179 beteget nyilvánítottak gyógyultnak, és eddig összesen 13 125 koronavírustesztnek lett negatív az eredménye az országban.Horvátországban már korábban beszüntettek minden nem létfontosságú tevékenységet.