Összeomlott egy közúti híd Észak-Olaszországban

2020.04.08. 15:23

Összeomlott egy autópályahíd Észak-Olaszországban Genova és Firenze között. Szerencsére csak két teherautó volt a hídon, ugyanis jelentősen visszaesett a forgalom a koronavírus-járvány miatti vesztegzárak miatt.

A 260 méteres híd szerda délelőtt omlott össze Aulla településnél, Toszkána északi felében. A baleset délelőtt 10 óra 30 perc tájban történt, amikor csak két teherautó haladt át a hídon.

Az egyik gépkocsivezetőt kórházban ápolják - közölte Aulla város, a legközelebbi település polgármesteri hivatala a Facebook közösségi portálon. A másik sofőr gyakorlatilag sértetlen maradt, de sokkos állapotba került - jelentette az ANSA olasz hírügynökség. Hajszál híján tragédia történt - szögezte le Toszkána tartomány közgyűlésének elnöke, Eugenio Giani közleményében, mielőtt a hídomlás helyszínére látogatott. 

Roberto Valettini, Aulla polgármestere az ANSA jelentése szerint három levelet is írt az Anas autópálya-üzemeltetőt cégnek, hogy jelentse a híd rossz állapotát.

A hidat korábban régiós szinten felügyelték, majd az állami tulajdonban lévő Anas irányítása alá került. Paola De Micheli közlekedési miniszter részletes jelentést kért a helyzetről - olvasható a Reuters oldalán.

Nem is olyan régen, 2018 augusztusában történt a genovai hídomlás, melynek következtében negyvenhárom ember halt meg. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK