Boris Johnson állapota stabil, reagál a kezelésre

2020.04.08. 15:27

Az új típusú koronavírus okozta betegség miatt intenzív osztályon kezelt Boris Johnson brit miniszterelnök stabil állapotban van és reagál a kezelésre - közölte a Downing Street szóvivője.

Boris Johnsont vasárnap este vitték be a londoni St. Thomas kórházba, miután megfertőződött a koronavírussal, és ebből következő betegségének egyes tünetei meglehetősen makacsnak bizonyultak.

Boris JohnsonForrás: MTI/EPA/Will Oliver

A Downing Street hétfőn késő este jelentette be, hogy Johnsont átvitték a kórház intenzív osztályára, miután állapota romlott. 

A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivőjének szerda délutáni tájékoztatása szerint az 55 éves konzervatív párti kormányfő továbbra is stabil klinikai állapotban van, változatlanul a St. Thomas kórház intenzív osztályán kezelik, és szervezete reagál a kezelésre. A szóvivő hozzátette, hogy Boris Johnson jó hangulatban van. Az intenzív kezelés kezdete óta elhangzott hivatalos tájékoztatások rendre hangsúlyozzák, hogy Johnson a rutinszerűen adott oxigénen kívül nem szorul semmiféle légzéssegítő eljárásra, így lélegeztetőgépre sem, és nincs tüdőgyulladása. 

A Downing Street szerdai beszámolója szerint a miniszterelnök jelenleg nem dolgozik, de szükség esetén kapcsolatba tud lépni munkatársaival. 

A miniszterelnöki feladatok ellátását Johnson felkérésére Dominic Raab külügyminiszter vette át a kormányfő gyógykezelésének idejére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK