Megtalálták az eltűnt Kennedyket

2020.04.09. 09:16

Azonosították a néhai, meggyilkolt Robert Kennedy igazságügyi miniszter eltűnt unokájának és dédunokájának holttestét Marylandben.

A 40 éves Maeve Kennedy Townsend McKean és 8 éves fia, Gideon a néhai igazságügyi miniszter lánya,  Kathleen Kennedy Townsend gyermeke és unokája volt.  Kathleen Kennedy Townsend korábban - a családi kapcsolatain kívül - Maryland alkormányzójaként vált ismertté.

David McKean, Maeve Kennedy Townsend Mckean és családja egy 2019 decemberében készült felvételenForrás: AFP/2019 Getty Images/Mike Pont

Mindketten a marylandi Chesapeake-öbölben indultak útnak a múlt csütörtökön, 

de a kenu a magas hullámokban felfordult, 

és az anya és fia holttestét napokkal később - kedden és szerdán - találták meg.

Az asszony özvegye, David McKean az egyik közösségi portálon azt írta, hogy a felesége és a kisfia egy, az öbölnek a házukhoz közeli egyik torkolati szorosába röppent labda után indult, de az erős széllökések és a nagy hullámok kisodorták a Chesapeake-öböl nyílt vizeire.  Alig félórával ezután valaki észrevette őket, hívta a rendőrséget,  de már késő volt, mert a kenu eltűnt a hullámokban. Larry Hogan, Maryland kormányzója részvétét fejezte ki a családnak. Az amerikai sajtóban a szomorú eset kapcsán felidézik, hogy Robert Kennedy másik unokája, Courtney nevű testvérének lánya, Saoirse Kennedy Hill 2019 nyarán halt meg kábítószer-túladagolásban.