Mintegy 450 fogoly és börtönőr fertőződött meg Chicago legnagyobb börtönében

Vágólapra másolva!
Mintegy 450 fogoly és börtönőr fertőződött meg koronavírussal Chicago legnagyobb börtönében - közölte a megyei büntetés-végrehajtási hatóság. Cook megye börtöne a legutóbbi azok közül a járványgócok közül, amelyek az Egyesült Államok számos nagyvárosi börtönében keletkeztek, ahol a foglyok gyakran egymással szűken összezárva élnek.  
Vágólapra másolva!

A chicagói helyzet a hét elején került az országos figyelem középpontjába, miután

a foglyok saját készítésű jelekkel kértek segítséget celláik utcára néző ablakaiból.

A Cook megyei serif hivatala csütörtökön nyilatkozatban hangsúlyozta, hogy

A hatóságok egyebek közt azon dolgoznak, hogy megnyissanak egy 500 férőhelyes külső karanténlétesítményt a börtön foglyai számára, a lehető legtöbb foglyot kétszemélyesből egyéni cellába helyezzék át, és létrehozzanak egy vírustesztelésre alkalmas helyiséget a büntetés-végrehajtási intézetben.

Most a frontvonalban dolgozó börtönőröknél minden műszakkezdéskor lázat mérnek, és védőfelszereléssel látták el őket azokra a helyzetekre, amikor közvetlenül együtt kell lenniük a foglyokkal - monsdta a megyei serif hivatala.

Az Egyesült Államokban a csütörtök esti adatok szerint 468 703-an fertőződtek meg koronavírussal, és 16 679-en haltak meg a járvány miatt. A legtöbb szövetségi államban már kijárási korlátozások vannak.