Koronavírus: Michiganben a rokonokat és a barátokat sem lehet látogatni

Coronavirus Pandemic Causes Climate Of Anxiety And Changing Routines In America GettyImageRank3, koronavírus, Michigan, Egyesült Államok
DETROIT, MI - APRIL 08: A family walks through Clark Park on April 8, 2020 in Detroit, Michigan. In an effort to slow the spread of the coronavirus (COVID-19), Detroit Department of Transportation buses will begin distributing surgical masks to riders. Over 20,000 coronavirus cases have been confirmed in the state. Elaine Cromie/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az új korlátozás május 1-ig tart, ennek értelmében a michigani lakosok nem utazhatnak a nyaralóikba, valamint nem látogathatják meg sem a rokonaikat, sem a barátaikat.
Vágólapra másolva!

„Michigan a harmadik legfertőzöttebb hely az országban, és a helyzet csak súlyosbodni fog. Mindent meg kell tennünk azért, hogy lassítsuk a járványt, és megvédjük a családokat" – mondta Gretchen Whitmer, demokrata párti kormányzó.

Egy család sétál a Clark Parkban, Detroitban, április 8-án Forrás: AFP/2020 Getty Images/Elaine Cromie

A szombaton hatályba lépő szabály kivételei közé tartozik, ha valaki egy hozzátartozója kedvencére vagy gyerekére segít vigyázni, ha egy idősebb, vagy mozgáskorlátozott embernek segít, ha egészségügyi intézményben látogat meg valakit, vagy ha temetésre megy, ahol maximum 10 ember lehet - írja a Fox News.

A kivételek az államon kívüli látogatásokra is vonatkoznak, de minden más utazás – beleértve a nyaralóba történő utazást is – tilos.

Minden nyilvános, vagy magán összejövetel is tilos. Azonban az emberek továbbra is végezhetnek szabadtéri tevékenységet, de a 1,5 - 2 méter távolságot tartaniuk kell.