Japánban a hatóságok szombaton azt kérték a lakosságtól, hogy az önkéntes korlátozás jegyében ne menjenek bárokba, szórakozóhelyekre és éttermekbe. Korábban csupán hét körzetben, így a tokióiban fordultak az emberekhez ilyen ajánlással.

Abe Sindzó kormányfő a koronavírus elleni küzdelem keretében alakított nemzeti munkacsoportban kijelentette, hogy sokan olyan helyeken fertőződtek meg, amelyeket az emberek gyakran látogattak.
A japán katasztrófavédelem által kiadott szabályozásban, amely nem helyez kilátásba büntetéseket, azt kérték az emberektől, hogy lehetőség szerint minél hosszabb ideig tartózkodjanak otthon.A tanácskozáson Abe megismételte a munkáltatókhoz intézett kérést, hogy tegyék lehetővé a távmunkát. Elismerte: mérséklődött ugyan a vonatok zsúfoltsága, de nagyobb csökkentésre van szükség. Az országban annak ellenére, hogy az üzletek és a filmszínházak bezártak, egyes kiskereskedelmi láncolatok még mindig nyitva tartanak. 

Abe Sindzó japán miniszterelnök azt kéri a munkáltatóktól, hogy tegyék lehetővé a távmunkát.Forrás: MTI/AP/Kyodo News/Szugavara Jositaka

Japánban hatezer fertőzöttet tartanak nyilván, száz a halottak száma. Általános az aggodalom, hogy drámai gyorsasággal nő a fertőzöttek száma és túlzsúfoltak lesznek a kórházak.
Indiában április 14-ét követően meghosszabbítják az országos vesztegzár hatályát - erről született döntés szombaton azon a videokonferencián, amelyet a főminiszterekkel tartott Narendra Modi kormányfő. A megbeszélésen a koronavírus elleni fellépés további módozatait vitatták meg.
Arvind Kedzsrival, az indiai főváros, Újdelhi főminisztere a Twitteren kifejtette: Indiában jobb a helyzet egyes fejlett országokénál, ami a vesztegzár korai bevezetésével magyarázható. Amennyiben a korlátozást csak most rendelték volna el, minden eddigi előny elveszett volna - tette hozzá.
A kontinensnyi országban 7447 a fertőzöttek száma, míg 239 a halottaké. A hatóságok március 25-én rendeltek el karantént három hétre, amelyet most meghosszabbítottak.

Indiában meghosszabbítják az országos vesztegzár hatályát.Forrás: MTI/EPA/Dzsagadis Nv

Iránban a legutóbbi közléshez képest 125-tel 4357-re nőtt a halottak száma. Teherán hetvenezer igazolt fertőzöttről számolt be, és a hatóságok szerint több mint negyvenezren felépültek.
A Fülöp-szigeteken 26-ra emelkedett, és elérte a 247-et a koronavírusban meghaltak száma. Az országban 233 új fertőzöttről számoltak be, ezzel 4428-ra nőtt a fertőzöttek száma. Ezzel egy időben szombaton a gyógyultak száma 17-el nőtt, és elérte a 157-et.
Malajziában 184-el nőtt és 4 530-ra emelkedett a fertőzöttek száma - jelentette be az egészségügyi minisztérium szombaton. 1995-en felgyógyultak, 72 embert intenzív osztályon kezelnek, 38-at tartanak lélegeztetőgépen. Három új halottal 73-ra nőtt a halálos áldozatok száma.
Indonéziában már 3842-en fertőződtek meg, a halottak száma 327-re emelkedett, 286-an felgyógyultak a betegségből - mondta a kormányszóvivő. Achmad Yurianto adatai szerint a fővárosban, Jakartában a legsúlyosabb a helyzet, ahol 159-en haltak meg a járványban.