Elhagyhatta a kórházat Boris Johnson

politics Horizontal
Boris Johnson
Vágólapra másolva!
Ahogy korábban megírtuk, mivel Boris Johnsonnak nem enyhültek a koronavírus által okozott tünetei, 10 nappal azután, hogy koronavírustesztje pozitív lett, további tesztek és vizsgálatok miatt kórházba szállították. A brit miniszterelnök ma elhagyhatta a kórházat, azonban nem azonnal tér vissza a munkába - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Boris Johnson brit miniszterelnök 10 nappal azután került kórházba, hogy koronavírustesztje pozitív lett. A brit miniszterelnök összesen 7 éjszakát töltött a londoni St. Thomas kórházban, ebből három éjszakát az intenzív osztályon, csütörtökön pedig átkerült a hagyományos kórterembe.

Vasárnap délelőtt az 55 éves Boris Johnson köszönetet mondott a londoni St. Thomas kórház dolgozóinak, orvosoknak és nővéreknek.

A brit miniszterelnök úgy fogalmazott, nekik köszönheti az életét, ezért pedig nem tud elég hálás lenni, mi több, az életével tartozik nekik.

A koronavírussal fertőzött Boris Johnson vasárnap elhagyhatta a kórházat Forrás: AFP/POOL/Paul Ellis

A Downing Street tájékoztatása szerint felépülése jó ütemben halad, de egyelőre nem tér vissza a munkába. Boris Johnsont átmenetileg Dominic Raab brit külügyminiszter helyettesíti.

A brit miniszterelnök rendszeres tájékoztatást kap várandós élettársának állapotáról, akinél félő volt, hogy szintén elkapta a koronavírust. Azóta kiderült, Carrie Symonds nem beteg, és nem volt szükség szűrővizsgálatra. A miniszterelnöknek és élettársának közös gyereke nyáron fog megszületni.