Újabb tüzérségi párbajt vívott India és Pakisztán, több civil meghalt

2020.04.12. 19:27

Ismét tüzérségi párbajt vívott India és Pakisztán vasárnap a vitatott hovatartozású Kasmírban. Többen meghaltak az összetűzésben.

Az indiai rendőrség szerint legalább három civil meghalt és többen megsebesülhettek a Kupvara régióban a pakisztáni területről kilőtt és az indiai területen lakóházakba csapódott lövedékektől.
A felek kölcsönösen egymást okolták a tüzérségi támadás megindításával.Péntek óta Pakisztán a tűzszünet ismételt megsértésével vádolja Indiát. Iszlámábád állítása szerint India szándékosan lőtt civilekre a határ pakisztáni oldalán nyolc embert megsebesítve a hétvégén.

A kijárási tilalom betartását ellenőrző katonák egyike járőrözik Dzsammu és Kasmír indiai szövetségi állam nyári fővárosában, Szrinagarban 2020. március 25-én.Forrás: MTI/EPA/Farúk Hán

India és Pakisztán a két ország 1947-es függetlenné válása óta több háborút is vívott a máig vitatott státusú Kasmírért, ahol még jobban megnőtt a feszültség, amióta India hindu nacionalista kormánya megvonta a térség részleges autonómiáját.