Csaknem egy hete nem volt ennyire alacsony az új betegek száma Olaszországban

Koronavírus, vírus, Olaszország, Palermo
A man wearing a facemask to help stop the spread of a covid-19 virus, drives a bike in Palermo, Italy, on March 13, 2020. (Photo by Francesco Militello Mirto/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Olaszországban hétfőn meghaladta a húszezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak a száma, viszont kevesebb új beteget azonosítottak, mint vasárnap.
Vágólapra másolva!

A halottak száma 566-al nőtt az előző napi 431-hez képest, az új fertőzöttek száma viszont 3153-ra csökkent 4092-ről.

Április 7-e óta most volt a legalacsonyabb az új fertőzöttek száma Olaszországban - írja a Reuters.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Francesco Militello Mirto

Az Egyesült Államok után Olaszországban van a legtöbb halott, összesen 20 465.

A hivatalosan azonosított fertőzöttek száma 159 516-ra emelkedett, ami a harmadik legtöbb a világon.

Az intenzív osztályokon jelenleg 3260 beteg van, miközben április első napjaiban négyezer felett volt a számuk. A gyógyultak száma meghaladja a 35 ezret.

Giovanni Rezza, a Közegészségügyi Hivatal (Iss) járványszakértője úgy kommentálta a friss adatokat, hogy a helyzet "javulóban van", de a járványgörbének még inkább lefelé kell ívelnie.

A gócpont Lombardiában is meredeken emelkedett a halottak száma. Az utóbbi egy nap alatt 280-an haltak meg a korábbi 110-hez képest.

A tartományban már több mint tízezren haltak meg a járványban február 20 óta.

A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt 1262-vel emelkedett a huszonnégy órával korábbi 1460-hoz képest, de vasárnap 45 százalékkal kevesebb vírustesztet végeztek, mint szombaton. Lombardiában az egymás utáni tizedik napon csökkent az intenzív osztályon kezeltek száma. Az azonosított fertőzöttek száma túllépte a 60 ezret.

A római kormány korábbi rendelete keddtől engedélyezi a könyvesboltok, a papír-írószer üzletek, valamint a csecsemőcikkeket áruló boltok újranyitását.

Lombardia, Piemonte, Veneto, Lazio és a déli Campania tartomány azonban ennyit sem enyhít az óvintézkedéseken, és májusig semmilyen eddig bezárt boltot nem nyitnak újra.