Leköhögik, leköpik a rendőröket Svédországban, már 130 ilyen támadás derült ki

2020.04.14. 06:27

Hihetetlen gyorsasággal terjedt el a bűnözők körében, hogy az ellenük intézkedő rendőröket azzal fenyegetik, hogy koronavírussal fertőzöttek, majd leköpik vagy leköhögik őket. A svéd munkakörnyezeti hatóság adatai szerint rövid idő alatt több mint 130 ilyen eset történt – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. A svéd baloldali kormány képtelen fenntartani a rendet, különösen most, hogy a hibás stratégiájuk és az elkésett intézkedéseik miatt válságos a járványhelyzet Svédországban.

Napról napra érkeznek a hírek rendőrök ellen elkövetett köhögéses támadásokról. A bűnözők - másként nehéz ezeket az embereket nevezni - új fegyvere, hogy egyszerűen leköhögik vagy leköpik a rendőröket, és magukat koronavírussal fertőzöttnek mondják. Valószínűsítik, hogy több támadó valóban beteg volt.A járvány idején ez rendkívül veszélyes, és nagyban megnehezíti a hatóságok dolgát, hiszen sosem lehetnek biztosak abban, hogy ki fertőzött és ki nem.

Patrik Danielsson, a rendőrség egyik főtisztje az újfajta támadással kapcsolatban riasztást adott ki. Általános aggodalomra ad okot a jelenség az egész rendőrségen belül. Mindenki, akivel kapcsolatba kerülünk, potenciális fertőzött lehet- mondta el az SVT-nek nyilatkozva.

Bár már több mint 130 ilyen támadás történt, eddig senki ellen nem indult eljárás Svédországban. A szomszédos Norvégiában - ahol azért nagyobb a rend, mint Svédországban - szintén nagyon súlyos a helyzet, itt egy embert börtönre ítéltek a koronavírus szándékos terjesztése miatt, miután rendőröket köpött le.

Svédországban egyébként egyre több a rendőrök elleni támadás. Gyakran dobálják kövekkel az intézkedni próbáló rendőröket, és szintén új jelenség, hogy agresszív stílusban gúnyolják őket.

Ráadásul sok esetben kifejezetten a rendőrnőket sértegetik, tiszteletlenül beszélnek velük. Vagy trágárul mocskolják a rendőröket, pusztán azért, mert meglátják őket. (A videók is ilyen jeleneteket mutatnak, maguk a bűnözők készítették.)A legtöbb támadás a főleg bevándorlók lakta területen történik.

A Samnytt arról is beszámolt, hogy az egészségügyi dolgozók, sőt, a postások sincsenek biztonságban, ezekről a területekről is érkeztek jelentések arról, hogy kövekkel dobálták, gúnyolták, leköhögték vagy leköpték a dolgozókat.

Ahogy többször elmondtuk, a rendet fenntartani képtelen, gyengekezű baloldali svéd kormány képtelen volt megfékezni a koronavírust. A hibás nyájimmunitás-elméletük és az ultraliberális törvényeik miatt semmilyen lényegi védőintézkedést nem tettek, az éttermek is nyitva vannak. A svéd szocialista miniszterelnök a drámaira fordult járványhelyzetben - persze, már megkésve - azt akarja elérni, hogy a kormányt rendkívüli jogkörökkel ruházzák fel.

KAPCSOLÓDÓ CIKK