Vágólapra másolva!
Nagy-Britanniába tartó hetvenkét migránst fogtak el hétfőn a La Manche csatornán. Az elmúlt három hétben hatvanhatan próbáltak átjutni a csatornán.
Vágólapra másolva!

A migránsok négy csónakkal vágtak neki vasárnap a veszélyes tengeri átkelésnek a forgalmas hajózási útvonalon.

A brit partok előtt észrevett menedékkérők azt állították, hogy iraki, iráni és szíriai állampolgárok. Őket egyelőre az egészségügyi vizsgálatok elvégzésének idejére Doverbe vitték.

Tony Eastaugh, a brit belügyminisztérium szakértője hangsúlyozta, hogy a migránsokat visszaküldik.

Francia tisztségviselők szerdán közölték, hogy hatvanhat migránst fogtak el a La Manche csatornán az elmúlt három hétben, azóta, hogy Franciaország a koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozásokat vezetett be.

Tavaly 2700 illegális bevándorlót fogtak el a forgalmas tengeri úton Nagy-Britannia és Franciaország között. Négyen meghaltak átkelés közben, az azonban nem ismert, hogy hány migránsnak sikerült észrevétlen átjutnia az Egyesült Királyságba.

A Nagy-Britanniába tartó illegális bevándorlók gyakran kísérelnek meg az észak-franciaországi kikötőkből Doverbe tartó kompokon átkelő kamionokban vagy a csatornaalagúton haladó teherautókon elrejtőzni, vagy a jó idő miatt kisebb csónakokon átkelni.