Már a nyolcadik nő vádolta meg szexuális zaklatással Joe Bident

2020.04.15. 17:19

Joe Bident, a Demokrata Párt kvázi elnökjelöltjét ismét szexuális zaklatással vádolták meg. Az egyik volt asszisztense azt nyilatkozta, hogy ezelőtt 27 évvel Biden a falhoz szegezte és akarata ellenére fogdosta őt. A nő múlt héten feljelentést tett az ügyben. Biden kampánycsapatának a szóvivője viszont mindent tagad.

A most 56 éves nő, Tara Reade 1992 decembere és 1993 augusztusa között volt Joe Biden, a jelenlegi egyetlen potenciális demokrata elnökjelölt, akkori Delaware állambeli szenátor asszisztense.

Joe BidenForrás: AFP/2020 Getty Images/Scott Olson

Tara Reade arról beszélt a napokban a New York Timesnak és a Washington Postnak adott interjúiban, hogy 1993-ban, egy alkalommal főnöke, Joe Biden a falhoz szegezte, majd az inge, illetve a szoknyája alá nyúlt, az ő kifejezett akarata ellenére – írja a Reuters a két egybehangzó nyilatkozatra hivatkozva.

A saját bevallása alapján abúzust elszenvedő nő április 9-én, a washingtoni rendőrségen feljelentést tett a Demokrata Párt politikusa ellen, szexuális zaklatás miatt.

Reade két barátnője is beszélt amerikai lapoknak az ezelőtt 27 évvel történt, állítólagos szexuális zaklatásról.

Az egyik barátnő szerint Reade először 2008-ban mondta el neki, hogy mit tett vele Biden, amikor már lehetett tudni, hogy a feltételezett bántalmazó lesz Barack Obama demokrata párti elnök alelnöke.

A legújabb szexuális zaklatásról szóló vádra Biden még nem reagált, de megtette ezt helyette a kampánycsapata szóvivője, Kate Bedingfield. A szóvivő szerint a nő az egészet csak kitalálta, a dolognak semmi valóságalapja sincs.

Egyébként Tare Reade már a nyolcadik nő, aki szexuális jellegű visszaéléssel vádolta meg Bident.

Dacára a folyamatos szexuális zaklatásról szóló vádaknak, Bernie Sanders szélsőbaloldali vermonti szenátor hétfőn támogatásáról biztosította Bident, aki a demokraták elnökjelöltségéért folytatott versenyben korábban a vetélytársa volt.

Barack Obama egykori amerikai elnök pedig kedden közölte, hogy támogatja volt alelnöke és egyben barátja, Biden jelöltségét.

Barack Obama és Joe BidenForrás: MTI/EPA/Shawn Thew

A felmerülő szexuális abúzusokról egyikük sem beszélt.

Joe Biden jelenleg a Demokrata Párt egyetlen jelöltje, így nagy valószínűséggel ő lesz Donald Trump elnök kihívója novemberben.