Lassan, de fokozatosan lefelé ível a járványgörbe Olaszországban

olaszország, koronavírus
Nera Montoro, 2020. április 15. Megmérik egy érkező dolgozó testhőmérsékletét az Alcantara textílipari cég Nera Montoró-i gyárának kapujában 2020. április 15-én, miután a koronavírus-járvány miatti leállást követően újraindult a munka az üzemben. A felirat a fertőzés elkerülésének érdekében a dolgozók között tartandó biztonságos távolságra hívja fel a figyelmet. MTI/EPA/ANSA/Claudio Peri
Vágólapra másolva!
Ötszázhetveneggyel emelkedett egy nap alatt a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma Olaszországban, amely így elérte a 21 645-t - közölte szerda esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma 2667, március 13-a óta nem volt ilyen kevés.
Vágólapra másolva!

A halottak száma valamelyest csökkent a keddi 602-höz képest. Hétfőn a halottak száma 566, vasárnap 431 volt.

A diagnosztizált fertőzöttek száma 1127-tel nőtt a huszonnégy órával korábbi 675-höz képest, de a kedden mért alacsony adatok a húsvétkor végzett kevesebb vírusteszttel magyarázhatók. Hétfőn ezzel szemben 1363 volt a diagnosztizált fertőzött.

Az aktív diagnosztizáltak száma túllépte a 105 ezret.

Tizenkettedik napja csökken a kórházban és az intenzív osztályokon levők száma.

Most először a kórházi járványbetegek száma 28 ezer alá csökkent, az intenzíven kezelteké pedig valamivel több, mint háromezerre.

Az olaszországi intenzív osztályokon ezerrel kevesebb a járványbeteg mint két héttel ezelőtt.

A gyógyultak száma meghaladta a 38 ezret. Ez ugyanakkor arányaiban nagyon kevés, majdnem feleannyi, mint Spanyolországban vagy Németországban. A diagnosztizált fertőzöttek száma összesen 166 155-t.

Jó hír ugyanakkor az is, hogy

szerdán az elvégzett tesztek mindössze 6,1 százaléka hozott pozitív eredményt, ilyen alacsony az arány még nem volt.

Megmérik egy érkező dolgozó testhőmérsékletét az Alcantara textilipari cég Nera Montoró-i gyárának kapujában 2020. április 15-én, miután a járvány miatti leállást követően újraindult a munka az üzemben Forrás: MTI/EPA/ANSA/Claudio Peri

A járvány gócpontjának számító Lombardiában egy nap alatt 827-re csökkent a diagnosztizált fertőzöttek száma a korábbi 1012-höz képest. Az azonosított betegek száma a tartományban meghaladja a 63 ezret. Az utóbbi egy nap alatt 235-en haltak meg a huszonnégy órával ezelőtti 241-hez képest.

Lombardia bejelentette, hogy május 4-től újra akarja indítani a termelési ágazatokat.

A lakosságnak kötelező lesz a szájmaszk és védőkesztyű használata. A 4,3 millió lakosú Piemontban ötmillió szájmaszkot készülnek szétosztani.

A polgári védelmi hatóság tájékoztatóján hangsúlyozták, hogy a májusban az egész országban tervezett újraindulást "óvatosan és fokozatosan" kell bevezetni.