Tovább csökkent az aktív betegek száma Ausztriában

Saalbach Hinterglemm, 2020. április 3. A koronavírus-járvány miatt vesztegzár alá vont síüdülőhely, Saalbach Hinterglemm határában őrködnek rendőrök az ausztriai Salzburg tartományban 2020. április 3-án. A járvány terjedée fékezésének érdekében kijárási korlátozás van érvényben Ausztriában. MTI/AP/Kerstin Joensson
Vágólapra másolva!
Folytatódik a kedvező tendencia Ausztriában: az egészségügyi minisztérium jelentése szerint csütörtökre az elmúlt 24 órában 13,4 százalékkal 5063-ra csökkent a koronavírus-fertőzöttek (vagyis az aktív betegek) száma.
Vágólapra másolva!

Ausztriában összesen 14 452-en fertőződtek meg a koronavírussal; közülük időközben 8986-an gyógyultak meg a fertőzés okozta betegségből. A gyógyultak száma egy nap alatt 888-cal emelkedett, így mostanra 3923-mal haladja meg a betegekét.

Egyre kevesebb beteg szorul kórházi kezelésre;

jelenleg 967-en vannak kórházban, közülük 238-an az intenzív osztályokon. 410-en haltak bele a koronavírus okozta szövődményekbe.

A miniszter szerint stabil a helyzet

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter "kiegyensúlyozottnak és stabilnak" nevezte a helyzetet. A tárcavezető szerint lényeges, hogy a lakosság minél magasabb hányada számára hozzáférhető legyen a koronavírusteszt. Kifejtette: az idősotthonokat és a gondozóházak lakóit, valamint a kereskedelmi dolgozókat részesítik előnyben; őket tesztelik a közeljövőben. Leszögezte: ha csökken a fertőzésgyanús esetek száma, akkor "gyorsabbak leszünk, és gyorsabban tudunk majd beavatkozni".

Az Európa más országaiban végzett tanulmányok ugyanis azt mutatják, hogy a koronavírus okozta megbetegedésben meghaltak fele otthonokban él.

Stájerország tartományban rendőrségi nyomozás indult gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt, mivel 39 gondozó és itt élő nyugdíjas koronavírustesztje lett pozitív, és 12 haláleset közül hat esetben koronavírus okozta megbetegedés volt a halálok.

Kinyithatnak a gyorséttermek is

A kedvező tendenciának köszönhető, hogy

az orvosok ismét megnyithatják praxisukat.

Saalbach Hinterglemm határában őrködnek rendőrök az ausztriai Salzburg tartományban Forrás: MTI/AP/Kerstin Joensson

Hétfőtől pedig a gyorséttermek is ismét megnyithatnak; kezdetben rövidebb nyitvatartási idővel üzemeltetnek, és csökkentett árukínálattal várják a vásárlókat.