Erőszakkal meztelenre vetkőztette a polgármestert, majd meztelen képeket csinált róla egy dühös üzletember Bihorel-ben

Pascal Houbron
Vágólapra másolva!
Szürreális jelenetek zajlódtak le a franciaországi Bihorel városában, ahol egy férfi felkereste a polgármestert, egy pisztollyal arra kényszerítette, hogy meztelenre vetkőzzön, majd lefényképezte. Ezután ő maga ment be a rendőrségre, ahol letartóztatták. Egy 15 éves építési engedéllyel kapcsolatos vita miatt volt dühös rá. Akkor még nem politikus volt a polgármester, hanem egy helyi céget vezetett. A V4NA nemzetközi hírügynökség írt erről.
Vágólapra másolva!

A France Bleu, azaz a francia közszolgálati rádió adott hírt a sajátos botrányról először. Beszámolójuk szerint a normandiai kisváros polgármesteri hivatala zárva van a koronavírus-járvány miatt, ezért Pascal Houbron polgármester saját lakásán tart fogadóórákat. Ez egyébként nem kötelező, de Houbron önként vállalta, hogy személyesen is találkozik a polgárokkal a kijárási tilalom idején is.

Az 57 éves férfi azzal az ürüggyel kereste fel a politikust, hogy dokumentumokat vegyen át tőle.

A házban azonban elővett egy fegyvert, majd azt követelte Houbrontól, hogy vetkőzzön le.

A férfi ezután le is fotózta a teljesen meztelen polgármestert, aki végül meg tudott szökni, és meghúzta magát az egyik szomszédjának a garázsában, továbbra is meztelenül.

Pascal Houbron Forrás: Twitter

Az 57 éves férfi ezután maga ment a rendőrségre, így elég könnyű volt őrizetbe venni. Ott kiderült, hogy a fegyvere nem volt valódi, airsoft volt.

- mondta Pascal Houbron. Amiatt érezhetően aggódik, hogy a meztelen fotókat azért készítette róla a férfi, hogy az interneten megjelentesse. Szerinte egy másfél évtizedes vita miatt haragszik rá a férfi.

Pascal Houbron jobbközép politikus egy helyi üzemet igazgatott, majd 2011-ben lett polgármester. Akkor az UDF indította. (1978-ban alapították a pártot, azért, hogy Valéry Giscard d'Estaing elnököt segítsék, Jacques Chirac szintén jobbközép pártjával szemben.) Miután a tízes évek közepére az UDF gyakorlatilag megszűnt, a következő választásokon egy új, jobbközép kispárt, az UDI indította Houbront, és nyert is.