Nem állt meg a rendőrök felszólítása ellenére sem egy motoros Párizs egyik közeli elővárosában, az egyik bevándorlónegyedben, Villeneuve-La-Garenne-ben. Mindez a koronavírus miatti kijárási tilalom idején. Ezután az egyik rendőrautó sofőrje - kétségtelenül kegyetlenül - szándékosan akkor nyitotta ki az ajtaját, amikor megelőzte a motorost. A motorost így elütötte (voltaképpen leütötte az ajtóval), aki összevissza törte magát. Majd jött a szokásos párizsi utcai háború. Minderről a V4NA nemzetközi hírügynökség számolt be.

Súlyos zavargások törtek ki szombatról vasárnapra virradó éjjel Párizs egyik elővárosában, az elsősorban migránsok lakta Seine-Saint-Denis megyével szomszédos Villeneuve-La-Garenne nevű elővárosban, miután egy rendőr – több szemtanú szerint szándékosan – rányitotta (az egyébként jelöletlen) autója ajtaját a mellette nagy sebességgel elhaladó motorosra. (Villeneuve-La-Garenne nagy része jobb közbiztonságú előváros, de ahol a rendőri túlkapás történt, az az előváros migránsnegyede.)

A motort vezető fiatalember nem viselt bukósisakot, gyorsan ment, így hatalmasat esett, majd egy oszlopnak ütközött. Jogi értelemben a rendőr egyébként elütötte a motorost. A motoros súlyosan megsérült, nyílt lábtörést szenvedett, néhány szemtanú szerint leszakadt a fiatalember lába, ám ezt az AFP hírügynökség nem erősítette meg. A következő felvételen látható és hallható, amint a sérült fiatal üvölt a fájdalomtól, miközben a megijedt rendőrök megpróbálják ellátni a sérüléseit. Nem hatásvadászatból írjuk: valóban csak felnőttek és erősebb idegzetűek nézzék meg a felvételt.

A történteket többen is felvették telefonjukkal, majd megosztották a képeket a közösségi oldalakon. Sokakat felháborít, hogy míg az ország nagy része vesztegzár alatt van, és az emberek ki sem mozdulnak otthonról, addig egyes környékeken láthatóan az anarchia uralkodik. A francia rendőrségre amúgy jellemző, hogy mind a két típusú, súlyos hibát elkövetik: egyrészt félnek a randalírozóktól, azaz gyáván viselkednek, máskor pedig szinte szadista kegyetlenséggel harcolnak az emberek ellen.

A balesetet követően valóságos utcai háború tört ki, a feldühödött tömeg rombolt, megpróbált elpusztítani mindent, amit csak ért.