Ásóval támadt felettesére egy dél-koreai katona

TOPSHOTS Horizontal HISTORICAL COMMEMORATION ARMED FORCES SOLDIER SECOND WORLD WAR MILITARY SALUTE WOMAN SOLDIER
South Korean soldiers salute during a ceremony marking the 69th anniversary of the outbreak of the Korean War in Seoul on June 25, 2019. - The 1950-53 Korean War ended in an armistice with no peace treaty. (Photo by Jung Yeon-je / AFP)
Vágólapra másolva!
Ásóval támadt felettesére egy dél-koreai katona, majd miután megütötte, fojtogatni kezdte - tudatta hétfőn a dél-koreai hadsereg.
Vágólapra másolva!

A 22 éves tizedes ellen katonai büntetőeljárás indult. A vád szerint a tisztes összecsukható tábori ásóval esett az egységét irányító századosnak, miután

arra panaszkodott, hogy túl kemény munkát kell végezniük.

Az ütés után pedig fojtogatni kezdte a nőt, aki sérülései miatt két hétre kórházba került.

– A katonai ügyészség tisztában van az eset súlyosságával, és az előírásoknak és a törvényeknek megfelelő súlyos büntetést fog kiszabni – tudatta a dél-koreai hadsereg.

Szigorú büntetésre számíthatnak

A katonaság arról is beszámolt, hogy egy főhadnagyot azzal vádolnak, hogy szexuálisan zaklatott egy civil nőt egy karaokebárban. Az ottani összejövetel miatt egyébként

az összes résztvevő ellen vizsgálat indult,

mert az új típusú koronavírus elleni védekezés jegyében semmi hasonlón nem vehettek volna részt.

Dél-koreai katonák egy ünnepségen Szöulban. (A fotó illusztráció) Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

Márciusban négy katonát azzal vádoltak meg Dél-Koreában, hogy szexuálisan zaklattak egy magasabb rangú tisztet. Vasárnap a dél-koreai védelmi miniszter levelet írt a fegyveres erők tagjainak, amelyben arra figyelmeztette őket, hogy szigorú büntetésre számíthatnak, ha megsértik az előírásokat.