Irán állítólag 700 kilométeres hatótávolságú haditengerészeti rakétát fejlesztett

Irán, teszt, rakétakilövés, rakétateszt
Irán, 2016. március 9. Az iráni védelmi minisztérium hivatalos honlapján helymeghatározás nélkül közreadott képen egy ballisztikus rakétát készít fel indításra az Iráni Forradalmi Gárda (IRGC) egyik tagja egy föld alatti kilövőálláson Iránban 2016. március 8-án. Az ISNA iráni hírügynökség szerint az iráni Forradalmi Gárda elitalakulat egy hadgyakorlat keretében több ballisztikusrakéta-kísérletet hajtott végre az ország különböző részein. (MTI/EPA/Iráni védelmi minisztérium honlapja)
Vágólapra másolva!
Irán 700 kilométeres hatótávolságú haditengerészeti rakétát fejlesztett - közölte hétfőn az iráni Forradalmi Gárda haditengerészeti erőinek vezetője.
Vágólapra másolva!

Alireza Tankszíri admirális azt mondta a Farsz iráni hírügynökségnek, hogy

Az iráni védelmi minisztérium hivatalos honlapján helymeghatározás nélkül közreadott képen egy ballisztikus rakétát készít fel indításra az Iráni Forradalmi Gárda (IRGC) egyik tagja egy föld alatti kilövőálláson Iránban. Forrás: MTI/EPA/Iráni védelmi miniszt?/-------------------

- tette hozzá az iráni admirális.

Nyugati szakértők szerint az iszlám köztársaság katonai képességeire vonatkozó hivatalos bejelentések hitelessége legalábbis megkérdőjelezhető.