Meggyilkolták a WHO-mintákat szállító teherautó sofőrjét Mianmarban

Mianmar, gyilkosság, WHO, teherautó, minta, teszt, koronavírus, járvány
Mianmarban meggyilkolták a WHO mintákat szállító teherautó sofőrjét
Vágólapra másolva!
Rajtaütöttek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) koronavírus-tesztelésre mintákat szállító teherautóján a nyugat-mianmari Arakán államban, a sofőrt megölték - közölte a WHO mianmari irodája kedden.
Vágólapra másolva!

A Facebookon közzétett bejelentés szerint a támadást hétfőn követték el, a WHO munkatárasi ENSZ jelzéssel ellátott teherautóval szállították a mintákkal a korábbi főváros, Rangun felé. A hatóságok tájékoztatása szerint útközben támadtak a teherautóra, többször rálőttek. A sofőr meghalt.

The Global New Light of Myanmar című újság azt közölte, hogy

a teherautó másik utasát kórházba vitték.

A sofőr apja, azt nyilatkozta, hogy a 28 éves fia három évet dolgozott a WHO-nak Sittwe-ben. "A szívem szakad meg" - nyilatkozta a Reutersnek telefonon.

Azt egyelőre nem tudni, hogy kik és miért követték el a támadást. Mianmárban 119 koronavírus fertőzöttről tudnak, eddig öten haltak meg a játványban - írja a Devdiscourse lap.

A rossz közbiztonságáról és etnikai konfliktusairól hírhedt Arakánban aktív, szakadár Arakáni Hadsereg nevű szervezet és a mianmari kormányhadsereg tagadja, hogy közük lenne a támadáshoz, amelynek elkövetésével kölcsönösen egymást vádolták meg.