Mexikóban a járvány a legsúlyosabb szakaszba lépett

Mexikóváros, 2020. április 20. A koronavírus-járvány miatt állás nélkül maradt, hagyományos mexikói zenei stílust játszó mariachi zenészek játszanak a mexikóváros Garibaldi téren 2020. április 19-én. A zenészek a közösségi médiában hirdették fellépésüket, hogy élelmiszeradományt gyűjtsenek maguk és családjuk számára. MTI/EPA-EFE/Jorge Nunez
Vágólapra másolva!
A legsúlyosabb szakaszba lépett a koronavírus-járvány Mexikóban. Eddig 8772 fertőzöttje és 712 halottja van a koronavírusnak az országban.
Vágólapra másolva!

Hugo López-Gatell egészségügyi miniszterhelyettes felhívta a lakosság figyelmét arra:

a járvány immár abban a fázisban van, amely során a vírus gyorsan terjed, sokan fertőződnek meg, és sokan kerülnek kórházba.

Ez alatt az időszak alatt nem lehet nyilvános eseményeket tartani, és létfontosságú, hogy az emberek tartsák magukat a közösségi távolságtartáshoz.

Mexikóban a legutóbbi adatok szerint 8772 igazoltan koronavírus-fertőzéses esetet és 712 halálesetet jegyeztek fel.

Az egészségügyi miniszterhelyettes kijelentette: életbevágóan fontos, hogy a mexikóiak kövessék a kormány utasításait annak érdekében, hogy segítsék az egészségügyi rendszert.

A koronavírus-járvány miatt állás nélkül maradt, hagyományos mexikói zenei stílust játszó mariachi zenészek játszanak a mexikóváros Garibaldi téren 2020. április 19-én Forrás: MTI/EPA-EFE/Jorge Nunez

A latin-amerikai országban május 30-ig kiterjesztették a járvány terjedésének megfékezését szolgáló intézkedéseket. A mexikói szenátus helyi idő szerint hétfőn elfogadta az amnesztiatörvényt, amely 6000, előzetes letartóztatásban lévő, vagy kisebb bűncselekményért elítélt szabadon bocsátását irányozza elő azzal a céllal, hogy csökkentsék a börtönök telítettségét a járvány terjedése miatt.