A legénység ötöde fertőzött a Nagaszakinál horgonyzó olasz óceánjárón

Horizontal
A Costa Atlantica - korábbi felvétel
Vágólapra másolva!
A legénység 34 tagja koronavírussal fertőzött annak az olasz óceánjárónak a fedélzetén, amely a japán Nagaszaki kikötőjében horgonyoz, de senkinek sincsenek súlyos tünetei - közölték szerdán a helyi hatóságok.
Vágólapra másolva!

A hajó fedélzetén nincsenek utasok, a legénység 623 tagú. A hatóságok mindenkit tesztelni fognak koronavírusra. A fertőzötteket könnyen szellőztethető, erkélyes kabinokban helyezték el, és karanténba zárták azokat, akik velük szorosan érintkeztek.

A Costa Atlantica - korábbi felvétel Forrás: AFP/Annabelle Liang

A Costa Atlantica óceánjáró január végén érkezett Nagaszakiba javításra, és a tervek szerint április végéig marad ott. Kató Kaconobu japán egészségügyi miniszter közölte, hogy minisztériumi illetékeseket és járványügyi szakembereket küld Nagaszakiba.

Japánt bírálatok érték amiatt, ahogyan kezelte a Jokohamánál februárban-márciusban veszteglő Princess Diamond hajó esetét. A hajó fedélzetén mintegy 3700 utas volt és a legénység; 712 embernek pozitív lett a koronavírustesztje, 12-en közülük meghaltak. A hajó fertőtlenítés után hagyta el a japán vizeket.