Félmeztelen Disney-sztár és egy időjós is aggódik az EP-ben a demokráciáért

Vágólapra másolva!
Félpucéran, hatalmas szivarral a szájában pózolt egy ifjúsági magazinnak az apai ágon gambiai származású Alice Bah Kuhnke, majd kultúráért felelős svéd miniszterként azért imádkozott, hogy haljanak meg az éhező gyerekek. Továbbá támogatta az Iszlám Állam terroristáinak a visszatérését Svédországba. Harcostársa, az időjósból lett politikus pedig szívesen eltörölné a demokratikus választásokat, hiszen szerinte a közelgő klímakatasztrófa háborús helyzetet fog teremteni, így pedig választásoknak sincs értelme. A V4NA nemzetközi hírügynökség bemutatja az Európai Parlament zöld frakciójának két svédországi tagját, akik aktívan aggódnak más tagállamok, de elsősorban Magyarország demokráciájáért.
Vágólapra másolva!

Újabb videóval adott hírt magáról két svéd zöldpárti EP-képviselő, akik kevesebb figyelmet kapnak most, hogy a „klímakatasztrófával" kapcsolatos rendezvények elmaradtak a koronavírus okozta világjárvány miatt.

Érdemes azonban megnézi, kikről van szó, hiszen – bár Svédországban méltán hírhedtek – egy átlag európai polgár nem ismerheti az összes EP-képviselő életútját.

Alice Bah Kuhnke

A gambiai migráns apától és svéd anyától született Alice Bah Kuhnke karrierje 1992-ben a svéd SVT televízión futó Disney Clubban kezdődött. Majd saját beszélgetős műsora is volt a kedves gyerekműsor után.

Alice Bah Kuhnke Forrás: v4na

A Disney Clubhoz képest éles váltás volt, amikor még szintén a 90-es években, az OKEJ című ifjúsági magazin a 25 legszexibb nő közé választotta, és interjút is közölt vele fotókkal, melyeken

igencsak provokatív pózokban, lenge öltözetben látható.

Forrás: v4na
Alice Bah Kuhnke Forrás: v4na

2014-ben a szociáldemokrata Stefan Löfven kormányában kultúráért és demokráciáért felelős miniszterré nevezték ki.

Röviddel kinevezése előtt a Dagen című lapnak adott interjút, mely óriási vihart kavart. Bah ebben a Haitin és a Dominikai Köztársaságban tett látogatásáról mesél, ahol szembesülnie kellett azzal, sokan milyen szegénységben élnek.

Elmondta, sok alultáplált gyermekkel is találkozott:

Később azt is elmondta, ez a tapasztalat nagyon sok erőt adott neki a további munkájához.

Miniszterként azzal is botrányt okozott, hogy 2018 márciusában közölte,

üdvözölni kellene az Iszlám Állam visszatért dzsihadistáit, és integrálni kell őket a svéd társadalomba.

Erről az Origo itt számolt be részletesebben.

A 2019-es európai parlamenti választásokon pártja, a Zöld Párt listavezetője lett, ekkor mondott le miniszteri tisztségéről.

Az Európai Parlamentben tagja a LIBE-bizottságnak, illetve az EP nők jogai és nemi egyenlőség bizottságának (FEMM), és az EP LMBT-jogokkal foglalkozó munkacsoportjának is.

Emellett pedig különböző témákban készít néhol már paródiának is beillő videókat párttársával, Pär Holmgrennel.

Pär Holmgren

Pär Holmgren meteorológus, klímaszakértő, a svéd SVT időjárás-jelentését vezette 10 éven keresztül, és gyakran nyilatkozott klímavédelmi kérdésekben, mint sztár-meteorológus.

Pär Holmgren Forrás: v4na

Holmgren 2018-ban lépett be a Zöld Pártba, a 2019-es európai parlamenti választáson pedig Alice Bah Kuhnke mellett bekerült az EP-be.

Az újdonsült politikust tehát a svédek már régóta ismerték, éppen ezért is háborodtak fel többen, amikor kiderült, ő lesz a Zöld Párt egyik jelöltje az EP-választáson.

Miután bejelentették indulását, többen felhívták a figyelmet egy 2009-es nyilatkozatára.

Akkor mint klímaszakértő szerepelt a Korseld című műsorban, ahol azt taglalta,

Úgy fogalmazott: „Néhány évvel ezelőtt megkérdezték tőlem, mit tennék, ha miniszterelnök lennék. Azt válaszoltam, hogy gyorsan eltörölnék minden választást. Mert az, amit magunk előtt látok, ugyanolyan kihívással jár majd, mint egy harmadik világháború".

Holmgren később, amikor ezt felemlegették neki, azzal védekezett, hogy soha nem gondolta komolyan, hogy ez végrehajtható lenne, csupán eljátszott a gondolattal.

Csaknem 10 évvel később, 2018 novemberében azonban ismét tanúságot tett elképzelése mellett, vagyis, hogy

a klímakatasztrófa kezelésére totalitárius kormányzásra van szükség

- hívta fel rá a figyelmet a Samnytt.

Egy Twitter-bejegyzésében ugyanis egy olyan cikket ajánl, melyben

a szerző ezt ajánlja az éghajlati problémák orvoslása érdekében.

Ahogy bejegyzésében fogalmaz, érdekesnek tartja az írást, mert mer másképp gondolkozni arról, vajon milyen vezetés mentheti meg az emberiséget az éghajlati katasztrófától.

A svéd Zöld Párt egyébként a legutóbbi, 2018-as svédországi parlamenti választásokon

a szavazatok 4,4 százalékával utolsóként került be a törvényhozásba.

Az elhúzódó, pártközi tárgyalásoknak köszönhetően azonban végül a győztes szociáldemokratákkal koalícióra lépve kormányra kerülhettek.

Svédországban Stefan Löfven miniszterelnök javaslata nyomán, a koronavírus-járvány kezelése érdekében április 18-ától rendeleti kormányzás van, vagyis a kormány a parlament jóváhagyása nélkül is hozhat intézkedéseket.

Ez ellen eddig a zöld koalíciós partnerek soha nem szólaltak fel, de a magyar demokráciáért persze folyamatosan „aggódnak".