A világ leghosszabb víz alatti alagútja épül meg Dánia és Németország között

dán német tunel
2021. január elsején kezdik el építeni a világ leghosszabb tenger alatti alagútját. A kivitelező cég animációs felvétele alapján így fog kinézni dán oldalon a 18 kilométeres alagút lejárata.
Vágólapra másolva!
A világ leghosszabb, 18 kilométeres víz alatti alagútjával kötik össze Dániát és Németországot a balti-tengeri Fehmarn-szorosban.
Vágólapra másolva!

A dán kormánykoalíciót alkotó pártok pénteken nagy többséggel megszavazták, hogy

2021. január 1-jén dán oldalról megkezdődjön a Lolland dán és a Fehmarn német sziget közötti, kétpályás villamosított vasutat és négysávos autóutat magába foglaló alagút építése,

amelynek költségét 2015-ös árakon számolva 52,6 milliárd dán koronára (2503 milliárd forint) becsülik.

Az alagutat nem a tengerfenékbe fúrják, hanem

előre gyártott betonelemekből szerelik össze a tengerfenéken.

2021. január elsején kezdik el építeni a világ leghosszabb tenger alatti alagútját. A kivitelező cég animációs felvétele alapján így fog kinézni dán oldalon a 18 kilométeres alagút lejárata Forrás: YOUTUBE

A régóta vajúdó gigantikus beruházás elkezdését Benny Engelbrecht dán közlekedési miniszter jelentette be pénteken, történelminek nevezve a döntést, és azt hangoztatva, hogy

a vasúti és közúti összeköttetés megteremtésével "Európa egy új kapuja" születik meg, amely egyben kapu a jövőbeni környezetkímélő szállítási megoldásokhoz is.

A dán kormány 2015-ben vetette fel először, hogy híddal vagy alagúttal kössék össze a fővárosnak, Koppenhágának is helyet adó kelet-dániai szigeteket és Németországot.

Akkor 2024-re tervezték a beruházás befejezését, amelynek most az új céldátuma 2029 közepe. A híd ötletét később elvetették, mert biztonságosabbnak és környezetkímélőbbnek ítélték meg az alagutat.

Az alagút egy órával lerövidíti majd a jelenleg 4,5-5 órás menetidőt Koppenhága és a németországi Hamburg között közúton, és körülbelül két órával vasúton, mivel kiiktatja a kompösszeköttetést.

A vonattal mindössze 7 percet kell majd a "tengerfenéken tölteni" Forrás: YOUTUBE

Magán az alagúton autóval mindössze 10 percig, vonattal pedig 7 percig tart majd az áthaladás.


A Fehmarnbelt-alagút tervét ellenezték környezetvédők, és a tengeri átkelésben érdekelt komptársaságok is. Az Európai Unió azonban márciusban végül engedélyezte a dán kormánynak, hogy pénzügyi kártérítésben részesítse a komptársaságokat.

A beruházás költségének zömét Dánia viseli, de némi pénzzel hozzájárul az Európai Unió is.

A gigaberuházást kivitelező cég egy pár perces angol nyelvű animációs videót is közzétett arról, hogy miként fog megépülni a világ leghosszabb víz alatti alagútja, és az elképzelések szerint, hogy fog kinézni a 2029-es átadása után. Az animációs filmet itt tekinthetik meg.