Megszökött 11 krokodilfióka egy ausztráliai állatparkból, járókelők kettőt egy közkedvelt strandon megtaláltak, a többinek egyelőre nyomuk veszett.

A kicsiny hüllők két-három hónapos, sós vízű krokodilok - mondta Chris Mitchell, egy helyi állatmentő szervezet tagja vasárnap. Ő fogta be egy nő bejelentése után az egyik állatot és vitte vissza a Malcolm Douglas Krokodilparkba az északnyugat-ausztráliai Broome-ban. Az állatkert szóvivője később megerősítette a második kicsi megtalálását is.

Képünk illusztrációForrás: Wikimedia Commons

Ezek a kicsiny hüllők már képesek harapni, nagyon éles fogaik vannak - figyelmeztetett. Ha vadon maradnak, túlélési esélyük nagyon csekély. A krokodilbébiket gyakran eszik meg más állatok, mint a halak vagy a cápák - magyarázta.

A Malcolm Douglas Krokodilparkot 1983-ban alapították, nevét alapítójáról, a híres ausztrál krokodilszakértőről és filmesről kapta.

Valerie Douglas, a park jelenlegi vezetője elmondta, hogy a krokodilfiókák még igen kicsik, nem jelentenek veszélyt sem állatra, sem emberre. Valószínűleg a térségen két hete végig söpört ciklon szaggathatta meg a park kerítését és ott bújhattak ki a kicsinyek.

Nem ez az első ilyen esetük, legutóbb 2019 októberében a 15 hónapos Fahéj nevű krokodiljuk tűnt el, 2016-ben pedig elloptak tőlük hat krokodilt.