Munkába állt Boris Johnson

JOHNSON, Boris
London, 2020. április 27. A koronavírus-betegségből felgyógyult Boris Johnson brit miniszterelnök nyilatkozik a sajtó képviselőinek a londoni kormányfői rezidencia, a Downing Street 10 előtt 2020. április 27-én. MTI/EPA/Neil Hall
Vágólapra másolva!
Munkába állt hétfőn Boris Johnson brit miniszterelnök, aki átesett az új koronavírus okozta Covid-19 betegségen. A politikust néhány napig intenzív osztályon is kezelték, hétfőn már sajtótájékoztatót tartott a Downing Street 10 előtt. Boris Johnson brit miniszterelnök szerint továbbra is az a legfontosabb cél, hogy ne alakulhasson ki a koronavírus okozta Covid-19-járvány újabb hulláma.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, vasárnap a hétfői visszatérést Dominic Raab külügyminiszter erősítette meg a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában.

Raab azt mondta, hogy Boris Johnson alig várja,

A visszatérés megtörtént, Boris Johnson ma már sajtótájékoztatót tartott.

A koronavírus-betegségből felgyógyult Boris Johnson brit miniszterelnök nyilatkozik a sajtó képviselőinek a londoni kormányfői rezidencia, a Downing Street 10 előtt 2020. április 27-én Forrás: MTI/EPA/Neil Hall

Továbbra is az újabb járványhullám megakadályozása a legfontosabb

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint továbbra is az a legfontosabb cél,

hogy ne alakulhasson ki a koronavírus okozta Covid-19-járvány újabb hulláma.

Tényleges jelek vallanak arra, hogy Nagy-Britannia most már kezd túljutni a járvány tetőzésén.

- fogalmazott a konzervatív párti miniszterelnök.

A kockázat is azonban most a legnagyobb, hiszen az eddig elért siker láttán sokakban felmerülhet, hogy nem érkezett-e el az ideje a járvány megfékezését célzó korlátozások enyhítésének - tette hozzá.

Boris Johnson azt mondta, hogy azt kéri az üzleti vállalkozásoktól, hogy legyenek úrrá türelmetlenségükön, mert nem szabad megkockáztatni a járvány újabb hullámának kialakulását, és azt, hogy emiatt ismét a fékbe kelljen taposni.

Így gyógyult meg Boris Johnson

Az 55 éves Johnsonról március 26-án állapították meg, hogy megfertőződött a Covid-19 járványt okozó SARS-CoV-2 nevű vírussal,

miután a vírus okozta betegség enyhe tüneteit észlelte magán.

Az eredeti terv alapján a brit kormányfő egy hetet töltött volna elkülönítésben Downing Street-i rezidenciáján. Johnson azonban az elkülönítési időszak lejárta előtt egy nappal bejelentette a Twitteren közzétett videóüzenetében, hogy még elkülönítésben kell maradnia, mivel nem épült fel teljesen a betegségből, továbbra is észleli a fertőzés egyes tüneteit.

Állapota ezután tovább romlott, és három hete, április 5-én a londoni St. Thomas kórházba szállították.
A londoni kormányfői hivatal szóvivőjének akkori tájékoztatása szerint csak elővigyázatossági lépésről volt szó, amelyet Johnson orvosa javasolt.

Másnap azonban Johnsont át kellett vinni a kórház intenzív osztályára, mivel állapota még tovább romlott, bár lélegeztetésre nem szorult és tüdőgyulladást sem diagnosztizáltak nála.

A brit miniszterelnök egy hetet töltött kórházban, ebből három napot az intenzív osztályon.
Két hete hagyhatta el a St. Thomas kórházat, ahonnan a Londontól 65 kilométerre északnyugatra lévő Chequersbe, a brit miniszterelnökök vidéki pihenőhelyére távozott, innen tért vissza hétfőn.