Utcai tánc, bömbölő zene, több tucatnyian egymás hegyén-hátán Párizsban, a kijárási tilalom idején - videó

Vágólapra másolva!
Párizsban csoportosan táncoltak az utcán, Bordeaux-ban motorosok gyűltek össze. Franciaországban március közepe óta tart a karantén a járvány megfékezése érdekében, mostanra azonban úgy tűnik, elfogyott az emberek türelme, ugyanis egyre többen szegik meg a kijárási tilalmat - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Egyre többen nem veszik figyelembe a hat hete tartó kijárási tilalmat Franciaországban, és immár nem csak a no-go zónákban romboló bűnözőkről van szó. A fővárosban több tucatnyian gyűltek össze a 18. kerületben a Constantin Pecqueur téren, és hangos zenére táncoltak. Kisvártatva megjelent egy civil rendőrautó, majd furgonnal jött a rendőri erősítés,

de a bulizókat ez sem zavarta, tovább táncoltak és énekeltek, természetesen mindenféle védőfelszerelés és távolságtartás nélkül.

A képsorok láttán sok internetező felháborodott, hogy amíg mások a törvényt betartva otthon ülnek a szép időben, addig tömegek buliznak az utcán fényes nappal, kijárási tilalom idején. A zenét egy helyi lakos szolgáltatta az erkélyéről, őt szóbeli figyelmeztetésben részesítették a rendőrök.

A rögtönzött utcabál helyszíne, Párizs 18. kerülete

a legfertőzöttebb fővárosi részek közé tartozik,

ezért is elfogadhatatlan és felelőtlen a táncoló emberek viselkedése. Egy másik felvételen látszik, hogy még több rendőrautó érkezik a helyszínre, és a rendőrök végül véget vetnek a bulinak, és mindenkit felszólítanak, hogy távozzon.

Nemcsak a francia fővárosban szegték meg az emberek a kijárási tilalmat, Bordeaux-ban motorosok gyűltek össze az utcákon a jó időben. A felvétel készítője szerint a kijárási tilalmat megszegők szankcionálásának elmulasztása elfogadhatatlan.