Újra kinyitották a pizzériákat Nápolyban

2020.04.28. 14:54

Majdnem két hónapos zárva tartás után hétfőtől újra működik a nápolyi pizzériák egy része, ami fontos lélektani tényező a pizza szülőhelyének tartott város lakói számára - írta a pizzakészítők szövetségének (Verace Pizza Napoletana) közleménye.

Rómában és más olasz városokban ugyan lehetett pizzát elvitelre vagy házhoz szállításra rendelni, Nápolyban azonban attól tartottak, a zsúfolt utcák miatt Nápoly a járvány újabb gócpontjává válna.

Egy nápolyi pizzéria területét fertőtlenítik április 24-énForrás: NurPhoto via AFP/Fabio Burrelli/NurPhoto/Fabio Burrelli

Vincenzo De Luca, a város polgármestere szigorú korlátozásokat vezetett be, végül Campania régióban összesen mintegy 4300 embernél mutatták ki a vírust, a fertőzöttek fele nem szorult kórházi ellátásra.

Miután az országban lassan elkezdik feloldani a korlátozásokat, De Luca is engedélyezte a pizzériáknak, cukrászdáknak, fagylaltozóknak, kávézóknak és éttermeknek, hogy újra házhoz szállíthassák a rendeléseket. A remény sugarát látjuk ebben  - mondta az Il Mattino című olasz lap online kiadása szerint Antonio Pace, a szövetség elnöke.

Nem teljes még az újranyitás. A becslések szerint a pizzériák 30-40 százaléka dolgozik ismét, helyben fogyasztani még nem szabad, rendelni csak telefonon lehet, és mindegyiknek be kell zárnia este 10-kor. A dolgozóknak kesztyűt és maszkot kell viselniük.