Átírta a Joe Biden szexuális zaklatási ügyeiről szóló cikkét a New York Times, mert Bidennek nem tetszett

Joe Biden
CHARLESTON, SOUTH CAROLINA - FEBRUARY 25: Democratic presidential candidate former Vice President Joe Biden arrives on stage for the Democratic presidential primary debate at the Charleston Gaillard Center on February 25, 2020 in Charleston, South Carolina. Seven candidates qualified for the debate, hosted by CBS News and Congressional Black Caucus Institute. Scott Olson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Joe Biden munkatársai nyomást gyakoroltak a The New York Times című amerikai lapra a várható demokrata elnökjelölt elleni szexuális zaklatási vádak ügyében - jelentette a Fox News hírtelevízió.
Vágólapra másolva!

A Fox tévécsatorna arról számolt be részletesen, hogy a The New York Times a Biden-kampány kérésére megváltoztatta a szexuális zaklatási vádakról szóló egyik cikkét.

A demokraták elnökjelöltjét a korábban neki dolgozó Tara Reade vádolta meg a napokban szexuális zaklatással, azt állítva, hogy a politikus még szenátorként 1993-ban a falhoz lökte, és úgy erőszakoskodott vele, majd miután ezt szóvá tette, kirúgták állásából. Az amerikai sajtóban több tanú - köztük a nő családtagjai és barátai - megerősítette az elmondottakat.

Joe Biden Forrás: AFP/2020 Getty Images/Scott Olson

A szenátus akkori munkatársai vagy nem emlékeznek a történtekre, vagy tagadják Reade állításait.

A média egy része lényegében nem vesz tudomást az ügyről, a másik része azonban tüzetesen vizsgálni kezdte.

A BuzzFeed - amely négy évvel ezelőtt jelentős teret szentelt Donald Trump évtizedekkel korábbi ügyeinek is -, kedden, a Fox pedig szerdán adott hírt arról, hogy a The New York Timesnak a vádakkal foglalkozó riportját a megjelenés után korrigálták, az ezzel kapcsolatos Twitter-bejegyzést pedig törölték, miután Biden kampánycsapata panaszt tett.

A változtatásokat és a törlést Dean Baquet, a lap felelős szerkesztője elismerte. A lap annyit fűzött az ügyhöz: azért törölték a Twitter-bejegyzést, mert "pontatlan megfogalmazást tartalmazott". A Fox News felidézte azt is, hogy a riportot jegyző újságíró megkérdezte a főszerkesztőtől a korrigálás okát, rámutatva, hogy a cikket megjelenés előtt többen is olvasták és jóváhagyták. A főszerkesztő azzal válaszolt: szerinte

Biden kampánya úgy gondolta, a cikkben szereplő megfogalmazásokat sokféleképpen lehetett olvasni.

Joe Biden eddig nem nyilatkozott az ellene megfogalmazott vádak ügyében.