Kim Dzsongun állítólag él, és átadott egy gyárat

Vágólapra másolva!
Húsz nap után először szerepelt az észak-koreai állami médiában Kim Dzsongun. Utoljára a kommunista párt politikai bizottságának ülésén mutatták április 11-én. Azóta rengeteg spekuláció volt arról, hova tűnt.
Vágólapra másolva!

Voltak olyan sajtójelentések, amelyek szerint súlyos szívműtéte volt és válságos állapotban van, később azt is állították több lapban, hogy meghalt. Az amerikai és a dél-koreai titkosszolgálatok azonban cáfolták ezeket a híreket. Később egy műholdfelvétel alapján - amely állítólag a diktátor speciális vonatát mutatta - azt valószínűsítették, hogy a luxusnyaralójába menekült a koronavírus elől. Legutóbb éppen pénteken mondta azt egy Észak-Koreából elmenekült politikus, hogy 99 százalék, hogy Kim Dzsongun egy hete meghalt, és a hétvégén ezt szerinte be is jelentik.

A BBC jelentése szerint most az észak-koreai hírügynökség arról számolt be, hogy Kim Dzsongun átadott egy műtrágyagyárat. A KCNA szerint az emberek viharos ünneplésbe kezdtek, amikor meglátták az észak-koreai vezetőt. Képeket azonban eddig nem közöltek az átadásról.

Frissítés: magyar idő szerint szombat hajnal egy óra körül az Észak-Koreával foglalkozó amerikai oldal, az NK News a Twitteren megosztott több fotót, amelyet a Rodong Sinmun pártlap közölt, az NK News szerint.

Ha a képek valóban most készültek, az nemcsak azt jelenti, hogy Kim Dzsongun él, hanem a súlyos műtét tényét is cáfolják, az észak-koreai diktátor ugyanis látszólag nem veszített a testsúlyából.